Dik Dur Türkiye, Dik Dur 19 Mayıs

Dik Dur Türkiye, Dik Dur 19 Mayıs

19 Mayıs Belediyesi ‘’Sağlıklı Türkiye ve Sağlıklı Yarınlar İçin Yola Çıktık, Kifoz’a ( Kamburluk ) karşı mücadeleye başladık’’ sloganıyla 19 Mayıs Gençlik Merkezi ile birlikte Dik Dur Türkiye, Dik Dur 19 Mayıs projesi başlattı.

A+A-

İlçe genelinde tüm kurumlara ve okullara broşürler dağıtarak, masa başında çalışan memurlara, okullarda okuyan öğrencilere kifozla mücadeleye katılmak ve kamburluğu önlemek amacıyla eğitimler veriliyor.

Proje hakkında açıklama yapan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; Projede amacımız, özellikle çocuklar ve gençlerde görülen ‘’kifoz’’(kamburluk) hastalığının evrelerini ve önemini anlatmak ve tedbirlerini almak. Gelecek nesillerimizin daha sağlıklı bir bedene sahip olmasını sağlamak. dedi.

Gençlik Merkezi fıtness hocası ve proje sorumlusu Engin Malkoç ise yaptığı açıklamada; Sırt ve bel ağrılarının önemli sebeplerinden biri olan KİFOZ, özellikle çocukluk çağında kendini gösteren skolyoz dışında görülen önemli bir omurga eğriliği ve bozukluğudur. Yaşlılarda görülme olasılığının yüksek olmasına karşın, masa başı işte çalışan ve konforsuz sandalye ile saatler boyu bilgisayar başında zaman geçiren gençlerimizin her biri bu hastalık riskini taşımaktadır. dedi

dik-dur-turkiye,-dik-dur-19-mayis-.JPGdik-dur-turkiye,-dik-dur-19-mayis--001.JPGdik-dur-turkiye,-dik-dur-19-mayis--002.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.