Devletten Kira Yardımı

Devletten Kira Yardımı

Maddi durumu iyi olmayan, dar gelirli vatandaşlara devlet 960 lira kira yardımı veriyor. Başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor.

A+A-

Hak sahibi ailelere kira yardımı başlığı altında başvuru ekranı, bugünden itibaren erişime açıldı. Yardımlar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilmektedir. Gıda, yakacak, barınma, çocukların eğitim masraflarının karşılanmasında verilen yardımlar kimi zaman ayni kimi zaman da nakdi olarak sağlanmaktadır.

Barınma temel ihtiyacımızdır. Maddi durum nedeniyle kimi aile sağlıksız evde yaşamak zorunda kalabiliyor. Maddi durumları yetersiz olanlar ise kirasını ödeyecek güce sahip olamayabiliyor. Bu sorunların ortadan kalkması için devlet, evsiz ailelere barınma yardımı, kira paralarını ödeyemeyen ailelere ise kira yardımı yapıyor.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU (E-DEVLET)

Kira yardımı başvurusu e-devlet üzerinden başladı. Hak sahibi aileler alttaki linke tıklayarak kira başvurularını gerçekleştirebilecekler.

https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-hak-sahibi-ailelere-kira-yardm-yaplmas-3971

Açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA kısmına tıklayın. Daha sonra TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra belirtilen adımları izleyin ve kira yardımına başvuru yapın.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU

İhtiyaç sahibi ailelere kira yardımı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Gerekli şartları taşıyan kişiler, yapılacak incelemeler sonucunda kira parası alabilecekler. Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na yapılmaktadır. Kira yardımlarından yararlanmak için evde bulunan bir aile büyüğünün başvurusu gerekmektedir.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar

- T.C. kimlik fotokopisi
- İkametgah belgesi
- Gelir belgesi
- Muhtarlıktan alınacak olan fakirlik kağıdı
- Kira Yardımı Başvurusu

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.