DEVLET YEREL BASINA DESTEK VERMELİDİR!

DEVLET YEREL BASINA DESTEK VERMELİDİR!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Görsel ve yazılı yayın yapan yerel basın, halkın doğru haber almasında, bilinçlenmesinde önemli görevler üstlenmektedir.

A+A-

Yerel basın halkı bilgi, bilinç sahibi yaparken, demokratik değerlerin yerleşmesine, demokrasinin gelişmesine ve bölgelerin tanıtımına da önemli katkılar sunmaktadır.

Zeybek; Uzun süredir Samsunda yayın yapan AKS TV ve Haber Medya kuruluşunun faaliyetlerini sonlandırması son derece üzücü ve bölgemiz için önemli kayıptır. Radyo, Televizyon, Gazete ve Dergi yayını yapan AKS TV, Haber Medya gurubu çeşitli konularda belli ölçülerde objektif yayınları ile bölgemiz ve bölge dışındaki dışında ki insanlara doğru haber, bilgi ulaştırarak önemli bir görev yerine getirmekteydi. Ekonomik ve siyasal politikalar sonucunda; yerelde yayın yapan TV ve Gazetelerin yayın hayatını sonlandırmaya başladı, koşullar zorlaşmıştır. İlan ve reklamlarda yerel basın önemli gelir kaybına uğramış ve birçok yerlerde siyasi baskılarla zor durumda bırakılmışlardır.

HABER MEDYA VE AKS TV SAMSUN İÇİN ÖNEMLİ KAYIP!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Halkın doğru haber alması için yazılı ve görsel yayın yapan Samsun AKS TV ve Haber Medya gurubunun yayınlarını durdurması, yaklaşık fiilen ve dolaylı yüzlerce çalışanın işsiz kalması düşündürücü ve kaygı vericidir.

Zeybek; Belediyeler yerel basına gerekli destekleri sağlamalıdır. Yerel basın birçok alanda halkın bilinçlendirilmesinde önemli görevleri yerine getirmektedir. Bölgelerde yayın yapan yazılı ve görsel medya bölgenin sorunlarını çok iyi bilmekte, çözüm önerileri de önermektedir. Bölgesel yayınların desteklenmesi, yaşatılması kültürümüzün gelişmesine, demokratik değerlerin yerleşmesine ve demokrasimizin kök salmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Yerel basının desteklenmesi halkın doğru habere en kısa yoldan ulaşması demektir.

Zeybek; Bölgemizde tarafsız ve doğru habercilik yapan; Haber Medya ve AKS televizyonunun yayın hayatını sonlandırması; İlimizin tanıtımı, halkımızın doğru bilgiye ulaşması açısından önemli bir kayıp olmakla birlikte, çalışanların işsiz kalmaları son derece üzücü ve Samsun için önemli bir kayıptır. Yönetimlerin yerel basın, yayın organlarına destek vermesi zorunludur! Yerel basının susması demek, halkın bilgiye ulaşımının engellenmesi demektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum