DEVLET – VATANDAŞLA İMECE USULÜYLE  3 MAHALLEDE ÇAMURLU SOKAK KALMADI

DEVLET – VATANDAŞLA İMECE USULÜYLE 3 MAHALLEDE ÇAMURLU SOKAK KALMADI

Bafra Kaymakamı Halis Arslan günün erken saatlerinde şehir merkezinden yola çıkarak ilk olarak öncelikle ilçeye 58 km. uzaklıktaki

A+A-

Akalan mahallesinden başlayıp, Şahinkaya, Sarpın ve Karakütük mahallelerinde bir dizi incelemeler bulundu.

 Saat:8.00’de Akalan mahallesinden ilk incelemeyle  başlanıldı.  Akalan mahallesinde Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından muhtaç aileye yapılan ev gezildi. Bu olaydan memnun olan muhtar ve mahalle sakinleri memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kaymakam Halis Arslan bundan 4 ay önce Şahinkaya, Sarpın ve Karakütük mahalle sakinlerine vermiş olduğu söz sonrasında, çamurlu bir sokağınız bile olmayacak demişti. Bunun için çimentosu benden, kum ve işçilik sizden demesi üzerine mahallelerde bir sevinç oluşmuştu. Her bir mahalleye 30 ton toplamda 90 ton çimento teslim edildi. Bir an önce çalışmalara başlayan mahalle sakinleri göstermiş oldukları gayretlerle bitirme aşamasına gelinindi.

Şahinkaya mahallesi sakinlerinden İsmail Yıldırım ise memnuniyetini dile getirdi. Konuşmasında;   1990 yıllarında Şahinkaya’da muhtarlık yapmış birisiyim. Ama bu zamana kadar sabah saat: 8.00’de bir Kaymakamımızı mahallemizde gördüğümde çok şaşırdım ve bizleri oldukça mutlu etti. Hele hele verilen sözünde yerine getirmiş olması yalnız kalmadığımızın ifadesini göstermiş oldu. Kaymakamımız Halis Arslan’dan Allah razı olsun. 75 yaşındayım ben bile işçilik yapmaya hazırım dedi.

Sırasıyla daha sonra diğer iki mahalle gezilirken Karakütük mahallesinde 30 ton çimentoyla yapılmamış sokak kalmadı ve çamurdan kurtulmuş oldular. Vatandaşlar duygularını dile getirirken; Kaymakamımızın yardımı olmasa bizler bunları yapamazdık. Beton dökülmeyen hiç sokağımız kalmadı. Şu anda yapılmayan yer yok dediler.

Kaymakam Halis Arslan yapmış olduğu açıklamasında; 8 ay içerisinde Şahinkaya, Sarpın ve Karakütük mahallelerine 3 kez gittim. En uzak mahallelerimizden olan buradaki sakinlere bir söz vermiştik. Gördüm ki güzel çalışmalar neticesinde Karakütük mahallesi bitirilmiş olup beton asfalt yapılmayan sokak kalmamış. Diğer iki mahallede de aynı süreklilik devam edip imece usulü ile beton asfalt yapılmayan sokak kalmayacaktır dedi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.