Deva Partisi İlçe Başkanı Uyar; asıl mesele borçlar neden ödenmedi?

Deva Partisi İlçe Başkanı Uyar; asıl mesele borçlar neden ödenmedi?

Bafra Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü’nün arsası Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından satışa çıkarıldı.

A+A-

Şuan halen, Bafra Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü’nün aktif olarak çalıştığı arsa satışına, siyasi parti temsilcilerinden tepkiler çığ gibi büyüdü.
DEVA Partisi Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar da, tepkilere sessiz kalmadı.
SGK’nın kendisine ait olan taşınmazın ihaleye çıkartması, kimseyi ilgilendirmediğini söyleyen, DEVA Partisi Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar, “Bafra İlçemiz, Gazipaşa mahallesi sınırları içerisinde bulunan 4 Bin 820.20 metre kare alana sahip ve Bafra Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü’nün şuan da aktif olarak kullandığı arsası mevcut. Geçmiş dönemde, bu yer Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ya borç karşılığında verilmiş. Bu arsa, nerede ise 5-6 yıldır borç karşılığında SGK’nın elindedir. SGK’nın kendisine ait olan taşınmazın ihaleye çıkartması, kimseyi ilgilendirmemektedir” dedi.


ASIL MESELE, BOÇLAR NEDEN ÖDENMEDİ?


Bafra Belediyesi’nin devamlı borçlarla gündeme geldiğini ifade eden, Başkan Uyar, “Belediye kurumu, halkın kurumudur ve halka hizmet eder, halkta parasının nereye gittiğini, nereye harcandığını bilmek ister. Devamlı borçla gündeme gelen, Bafra Belediyesinde şeffaf belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceklerini söyleyenler, giderken vatandaştan habersiz, yine vatandaşa bir sürü borç bırakır giderler. Esas soru, SGK’nın kendisine ait olan, Makine İkmal Müdürlüğü’nün arsasını neden satışa çıkardığı değildir, esas soru Bafra Belediyesinin o Zamandan, bu zamana, bu borcu neden ödemediğidir. Bafra Belediyesi borçlarını devamlı gayrimenkuller ile mi ödeyecek” dedi.


BAFRA BELEDİYESİNİN DAHA NE KADAR BORCU VAR


Bafra Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü’nün arsası Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından satışa çıkarılmasının ardından, Belediyenin borç devamı merak konusu oldu.
DEVA Partisi Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar, “Biz DEVA Partisi olarak, Bafra Belediye Başkanı Sayın Hamit Kılıç beye sormak istiyoruz, Bafra Belediyesinin SGK’ya halen borcu var mıdır, varsa da bu borçlar düzenli ödenmekte midir? Ödenmeyen borçlar karşısında, Belediye borçlarını hep, Belediyenin gayrimenkulleri karşılığında mı ödeyecektir. Bafra Belediyesinin tam borç miktarı nedir, Bafralı vatandaşın, var olan borcu bilmesi hakkıdır. Borçlar ödenmeyip, üzerine borç mu eklenmektedir. Bu soruların cevaplarını, Bafra kamuoyunun bilmesi önemlidir.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.