Dev derbiye doğru

Dev derbiye doğru

Bafra'nın iki takımı da kazanmak istiyor. Umarım kazanan her zaman olduğu gibi yine Bafra olur.

A+A-

Pandemi nedeni ile 1,5 yıl ara verilen Amatör Ligler,  Türkiye Futbol Federasyonu kararı ile  (TFF) 2021-22 sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) ile Süper Amatör Lig (SAL) ile diğer amatör küme takımları Ekim ayında başlaması kararı verdi. Fakat hazırlıkların tamamlanmaması nedeni ile ligler 6 Kasım’a ertelendi.  TFF’nin ligi ertelemesi süper amatör liglerde mücadele eden kulüplerin ise daha iyi hazırlanmasına neden oldu.

Aslında bilenler bilir, Yıllardır bizim takımları takip ederim, gerek Bafraspor gerek ise Hacınabispor olsun ikisinin de hem içeri de hem de dışarıda ki maçlarına giderim sonuçta ikisi de Bafra’nın takımı. Pandemi nedeni ile askıya alınan amatör liglerde heyecan ise doruk noktasında.

BAFRASPOR’DA YENİ OLUŞUM

Geçen yıl Pandemi nedeni ile yarıda kalan maçlardan sonra büyük bir kabuk değişimine giden Bafraspor yeni yönetimi ile Bafra’da ses getirdi. Bafraspor Başkanı Fatih Yıldız’ın oluşturdu Yönetim Kurulunda önemli isimlerin olması ise Bafralılar tarafından galiba bu sene olacak dedikodularını da beraberinde getirdi. Yönetim ile beraber teknik kadro da ise revizyon edilerek, Bafra’nın yakından tanıdığı Bafraspor’da da top oynayan iki deneyimli hocayı kadrosuna kattı. Zafer Teke Teknik Direktörlük görevini üstlenirken yardımcılığını ise, futbol bilgisi ve zekâsı ile öne geçen Mustafa Kurt oldu.

HACINABİSPOR YÖNETİME TAKVİYE YAPTI

Bafra’nın bir diğer başarılı takımı ise Hacınabispor, Bafra’da futbolcu yetiştiren,  Bafraspor kadar olmasa da sayısız başarılara imza atan bir diğer takımımız. iş insanı İsa Köprü ve yönetimi kulübü devraldıktan sonra çıtasını yükselten ve daima büyük hedefleri olan bir takım profili çizmeye başladı. Hatta öyle ki rahmetli babam (Hasan Şahinol) kurucularından nurlar içinde yatsın. Çocukluğum bu kulüpte geçti hatta öyle ki o dönemin değişmeyen futbolcusu ağabeyim Umut Şahinol o zamanlar hocaları tarafından büyük topçu olacak gözüyle bakılan Hacınabisporda yetişen nadir çocuklardandı, kader bu ya o zamanlar futbolcu hastalığı olarak bilinen çok fazla tedavisi olmayan menisküs ile futbol hayatını sonlandırdı.  Neyse gelelim Hacınabispor’a Zeki hoca iki yıldır takımın başında, önemli futbolcular transfer etti, neredeyse takımın yarısı birbirini tanıyor en önemlisi ise borcu harcı olmayan bir takım olarak Bafra’da adından söz ettiriyor.

İKİ TAKIMDA HAZIRLIK MAÇLARI YAPTI

İki takımda Samsun’da ki takımlarla hazırlık maçları yaptılar. İlk olarak Bafraspor’dan bahsedelim Bafraspor 4 hazırlık maçı yaptı. Bunların 3’nü kaybetti, 1’inde ise berabere kaldı. Hacınabispor ise 4 hazırlık maçı yaptı 2’sini kazandı birinde berabere kalırken birinden mağlup ayrıldı.  Favori Bafralılar tarafından Hacınabispor olarak görülse de 2 yıl önceki maçı sizlere hatırlatmak istiyorum. Yine bir Hacınabispor, Bafraspor maçı iki takımda BAL ligine çıkmak istiyor. Transferler, idmanlar hazırlık maçları derken maç günü geldi çattı. Maç ortada gibi görülse de bazı taraftarların maçı Hacınabispor alır dedikoduları ise çoktan başlamıştı. Ama iki takımın yöneticileri ise maçı ortada olarak değerlendiriyordu. Maç biraz gergin başlasa da Hacınabispor Bafraspor’un iki golüne engel olamayarak sahadan 2-0 gibi bir skorla ayrılmıştı.

İKİ TAKIMDA BİZİM

Aslında rekabet başarıyı getirir, rekabetin olmadığı bir ortamda başarı sadece gölgede kalır. Bafra adına, şanına yakışır bir maç çıkaracağından kimsenin şüphesi olmasın, kim galip gelirse gelsin kazananın Bafra olacağı bir maç olacaktır.

İnşallah iki takım içinde “o sene bu sene” olur

Kalın sağlıcakla.

Emre Şahinol

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum