Dereler Köyü İstanbul'da İftarda Bir Araya Geldi

Dereler Köyü İstanbul'da İftarda Bir Araya Geldi

İstanbul Bafra Dernekleri Federasyonu (BADEF’e) ve Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF’e) bağlı İstanbul Bafra Dereler Köyü Derneği geleneksel iftar programlarına devam ediyor.

A+A-

İstanbul Bahçelievler Olimpik Düğün Tesislerinde düzenlenen iftar yemeği programı aşrı şeriflerin okunması ile başladı. Dualar edildikten sonra akşam ezanın okunmasıyla oruçlar huşu içinde açıldı.

Yapılan duaların ardından konuşmalara geçildi.

SADEF Genel Başkan Vekili, SAMKON GENEL Saymanı, BADEF Genel Saymanı, İstanbul Bafra Dereler Köyü Derneği Başkanı Faruk Önday yaptığı konuşmada,’’

Dini Hayatımızda çok önemli bir yeri olan, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevginin, saygının, sabrın ve kardeşliğin daha da güçlendiği, birlik ve beraberliğin bir kat daha pekiştiği, Ramazan ayı mübarek bir aydır. İnsanları karanlıktan aydınlığa çıkaran Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim, bu ayda indirilmeye başlanmıştır.

Bafra'dan İstanbul'a gelen ve burada Bafralıları temsil eden küçük bir topluluğuz. Küçük topluluk desek de aslında çığ gibi büyüyen, Bafra ve Samsun,Türkiye sevdalısı gurbetçileriz. Geleneksel olarak düzenlediğimiz bu yemekte bizleri yalnız bırakmayan, uzaktan yakından gelen herkese de ayrı ayrı teşekkür ederim. Birlik beraberliğimizin en güzel örneği olan ve bu zaman da en çok buna ihtiyaç duyduğumuz günlerden biri olan Ramazan ayında rabbim devletimize ve milletimizi utandırmasın. Ben tekrar geleneksel iftar yemeğimize geldiğiniz için teşekkür ederim. Bu vesile ile idrak edeceğimiz Ramazan Bayramınızı kutlarım. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun! Mübarek Ramazan Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.’’dedi.

İstanbul Bafra Düzköy Dernek Başkanı, İstanbul Bafra Dernekleri Federasyonu (BADEF) Genel Başkan vekili Kerem Alışkan yaptıkları çalışmalar, projeler hakkında bilgi aktardıktan sonra birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İstanbul'da Samsunluların çeşitli programlarla bir araya gelerek kaynaşmayı, birlikteliği, paylaşmayı artırdığını vurgulayarak, bu programların gerçekleşmesinde fedakarca çalışıp emeği geçen dernekçilere teşekkür etti.

 

İstanbul Bafraspor Kulüp Başkanı Fatih Demir ise Tüm İslam Aleminin mübarek ramazan ayını tebrik etti, tutulan oruçların kabul olması dileğinde bulundu.

 

Ak Parti Bahçelievler İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi, SADEF Kadın Kolları Başkanı, SAMKON Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi , İstanbul Bafra Dereler Köyü Kadın Kolları Başkanı Gülnur Önday yaptığı açıklamada,’’

Ramazan ayı, her bir Müslümanın derin bir iştiyakla kendisiyle yüzleştiği, kendisini yenilediği, iç dünyasını tazelediği ve her yıl müminleri değiştirmek ve dönüştürmek üzere gelen rahmet ayı, bereket ayı, mağfiret ayı. Bizi böyle bir aya kavuşturan Rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun. Ramazan, bize her sene Kur'an-ı Kerim'i yeniden getirir. Ramazan başta vatan sathi olmak üzeren bütün yeryüzünü bir mabede dönüştürür ve bütün müminlerde günün her anında, her saniyesinde abit olurlar. Ramazan aynı zamanda iradelerimizi eğiten bir mektep olur, bizi biz insanları her türlü beşeri arzularımızın egemenliğinden kurtararak gerçek özgürlüğe, gerçek hürriyete kavuşturur.

Heyecan ve özlemle beklenen kutsal Ramazan Bayramı geldi, hoş geldin. Mübarek bayram ulusumuza sağlık, huzur, mutluluk, bolluk ve bereket getirsin. Hayırlı bayramlar dileğiyle.’’diyerek sözlerini tamamladı.

İftar programına çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları ile davetliler katılım sağlayarak manevi havayı soludular.

derler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-1.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-2.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-3.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-4.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-5.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-7.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-8.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-9.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-10.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-11.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-12.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-13.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-14.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-15.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-16.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-17.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-18.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-20.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-21.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-22.jpgderler-koyu-istanbulda-iftarda-bir-araya-geldi-227.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.