Dedeli Mahallesinde 41.Geleneksel afet kurbanı düzenlendi

Dedeli Mahallesinde 41.Geleneksel afet kurbanı düzenlendi

Bafra ilçesinin Dedeli Mahallesi (Köyü) Muhtarlığı ve mahalle sakinleri tarafından 41.nci ‘Şükür ve Afat Kurbanı’ programı düzenlendi.

A+A-
foto-galeri-040.gif
Dedeli Mahallesi Camii avlusunda gerçekleşen ‘Şükür ve Afat’ programı öğle namazından önce cami imam hatibi tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.Okunan dualar ve kılınan öğle namazından sonra kesilen kurbanlar, misafirlere ikram edildi.
 
  Gelenek haline getirilen ‘şükür ve afat kurbanı’  kesimi bu yıl Nisan  ayı sonunda yapıldı. Yapılan dualarından ardından hazırlanan kazanlar dolusu yahniler ve keşkekler vatandaşlara dağıtıldı.
 
Her zaman bolluk ve bereketin, huzur ve mutluluğun, birlik ve beraberliğin içerisinde olduklarını belirten Dedeli  Mahallesi Muhtarı Arslan,” Her türlü doğal afetten korunmak amacıyla dualarla başlayan etkinlik, imece usulüyle kurbanların kesilmesi, kazanlarla hazırlanan yemeklerin yenmesiyle devam ediyor. Bu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz" dedi.
 
Bafra Dedeli mahallesinde gerçekleşen ve 41.si düzenlenen " Afat kurbanı" programına,bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven,MHP İlçe yönetimi,Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner,Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Osman Osma,MHP Meclis Üyesi Haklan Aytünür,Mahalle ve köy muhtarları,mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.