Dededen Toruna Hıdırellez Şenliği Kutlandı

Dededen Toruna Hıdırellez Şenliği Kutlandı

Bafra ilçesine bağlı Hıdırellez Mahallesinde bu yıl 5.`si düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

A+A-

Programın açılış konuşmasını Hıdırellez Mahallesi Muhtarı Erdoğan Bölük gerçekleştirdi.  Onun ardından konuşan Başkan Hamit Kılıç “;Bu baharı müjdeleyen günü hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Tabi bu geleneksel olarak her yıl kutlanıyor. Bu bizim birliğimizin dirliğimizi simgeleyen bir gün. İnşallah biz bunu yıllar boyunca devam ettireceğiz. Ayrıca ben Hıdırellez Mahallesi Muhtarını da tebrik ediyorum. Bize böyle bir etkinlik hazırladığı için” dedi. Kılıç`ın ardından konuşan Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur “Tabi bu organizasyonlar geçmişten beri geleneğimizde olan, baharı ve bereketi müjdeleyen günlerin kutlanması neşeyle huzurla ve mutlulukla karşılanması anlamına geliyor. Geçmişten gelen bu gelenek zaman zaman kesintiye uğrasa da görüyorum ki bu Bafra`da ve özellikle Hıdırellez Köyünde devam ediyor.

Önümüzdeki yıllar boyu bu geleneğin bu etkinliklerin yapılmasını temenni ediyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar Hıdırellez Ateşinden atlayarak çeşitli etkinliklerde bulundu. Program ayrıca Sanatçı Gizem Kara`nın katılımları ile gün boyu sürecek.
 

dededen-toruna-hidirellez-senligi-kutlandi-1.jpg

dededen-toruna-hidirellez-senligi-kutlandi-2.jpg

dededen-toruna-hidirellez-senligi-kutlandi-3.jpg

dededen-toruna-hidirellez-senligi-kutlandi-4.jpg

 

dededen-toruna-hidirellez-senligi-kutlandi-5.jpg

dededen-toruna-hidirellez-senligi-kutlandi-6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.