DAMARIN İÇERİSİNE DAMAR YERLEŞTİRİLDİ

DAMARIN İÇERİSİNE DAMAR YERLEŞTİRİLDİ

Özel Mediva Hastanesi'nde bir hastanın aort damarının içine yapay damar yerleştirerek balonlaşma tedavi edildi.

A+A-

Özel Mediva Hastanesi, bir başarılı operasyona daha imza attı. Aort ana atar damarının balonlaşması nedeniyle hastaneye gelen 41 yaşındaki Halil İbrahim Kurul, damarın içerisine damar yerleştirilerek sağlığına kavuşturuldu.
Rahatsızlığı nedeniyle Bafra ilçesinden kalkarak Özel Mediva Hastanesi'ne gelen Halil İbrahim Kurul, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Hüseyin Soydemir tarafından muayene edildi. Aort damarında balonlaşma tespit edilen hasta ameliyat yerine, endovasküler stent (karın bölgesindeki damardan girilerek damarın içinden damar yerleştirilmesi) işlemi yapıldı. Operasyonla ilgili bilgi veren Hüseyin Soydemir, uygulamanın çok ender yapıldığını belirterek, "Önceden bu işlem için hastanın karın bölgesi yarılırdı, şimdi kullandığımız teknolojiyle bunun önüne geçtik. Hasta artık operasyonun ertesi günü taburcu olabiliyor" dedi.

KALP KRİZİ RİSKİ VAR
Ana atar damarı yırtılan hastalarda birdenbire başlayan sırt ağrısı veya aynen kalp krizi geçiriyormuş gibi şiddetli göğüs ağrısı oluştuğunu dile getiren Hüseyin Soydemir, "Hastada balonlaşmış damar segmenti karın bölgesindeyse şikayet yine sırt ağrısı ve karnında çarpıntı şikayeti olabilir. Nadiren de bu balonlaşmış damar segmentinin içerisinde pıhtı oluşur. O pıhtı zamanla kopar. Çapına uygun damarı tıkar. Hastada ayakta soğukluk, morarma, yürüyememe, şiddetli ayak ağrısı şikayetleri görülür. Aort ana atar damarının balonlaşması ve damar yırtılması, kalp krizinden hastanın ölümüne neden olabilir" diye konuştu.
Hasta Halil İbrahim Kurul ise daha önce kendisine ameliyat önerildiğini belirterek, "Fakat burada, Dr. Hüseyin bey, ameliyat yapmak yerine bu yöntemi önerdi. Sağlığıma kavuştuğum için mutluyum. Şuan da hiçbir ağrı sızım yok. Başta Hüseyin bey olmak üzere, bize bu imkanları sunan tüm hastane yönetici, doktor ve personeline teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.