Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İnternet Sayfası Arapça Yayına Başladı

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İnternet Sayfası Arapça Yayına Başladı

Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İnternet Sayfası Arapça Yayına Başladı

A+A-

Cumhurbaşkanlığı kurumsal İnternet sayfası, Türkçe ve İngilizceden sonra Arapçayı da yayın dilleri arasına dahil ederek, üç dilde yayın yapmaya başladı.
Bugüne kadar Türkçe ve İngilizce olarak dünya kamuoyuna seslenen Cumhurbaşkanlığı kurumsal İnternet sayfası, Arapça ile birlikte daha geniş bir coğrafyaya hizmet verecek.
“ARAPÇA YAYINI İLE 350 MİLYONLUK BİR KİTLEYE ULAŞILACAK”
Arapça yayınla birlikte Cumhurbaşkanlığının sesinin, 350 milyonluk bir kitleye ulaşması hedefleniyor. Dünyada yaklaşık 350 milyon insanın ana dili olan Arapça, bir milyarı aşkın Müslümanın ibadet dili olmasının yanı sıra, Suudi Arabistan, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri gibi 22 Arap ülkesinin de resmi dili olma özelliğini de taşıyor.
“GÜNCEL VE HIZLI İÇERİK ARAPÇA OLARAK SUNULUYOR”
Cumhurbaşkanlığı Arapça sayfası, tıpkı İngilizce sayfada olduğu gibi, Türkçe içerikle eş zamanlı olarak güncellenecek. Sayfada ayrıca Arapça konuşan coğrafyaya yönelik özel dosyalar ve yayınlar da yer alacak. Cumhurbaşkanlığı kurumsal İnternet sayfasının içeriği, Arapça dilinde de devam ettirilecek.
“KÜLLİYE SANAL TURU ARAPÇADA”
Kurumsal sayfanın en çok talep gören alanlarında olan ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Camii, Başyaverlik ve Atatürk Müze Köşkü bölümlerinin fotoğraflarla 360 derece gezilebildiği Sanal Tur uygulaması Arapça olarak da yayına girdi. Böylelikle dünya üzerindeki Arapça konuşan kişilere, kendi dillerinde bu alanlarda gezinti yapma imkanı sunuldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.