Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık alım fiyatını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık alım fiyatını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da katılacağı toplu açılış töreni için şehre geldi.

FINDIĞIN FİYATI BELLİ OLDU

Erdoğan daha önce de açıkladığı gibi Ordu'da fındık alım fiyatını açıkladı.

Erdoğan, "Ordu hem üretim alanı hem rekolte itibarıyla ülkemizin 3'te birini karşılıyor. Biz iktidara geldiğimizde fındığın alım fiyatı 1 doların altındaydı. Şimdi biz bu rakamı 3 doların üzerine çıkardık. Bugün açıklayacağımız fiyatla üreticimizin yüzünü güldüreceğimize inanıyorum. Fındığın ortalamasını 54 lira olarak açıklıyorum. Bu yılın fındık alım fiyatının ülkemize hayırlı olmasını istiyoruz. TMO tüm hazırlıklarını tamamlamıştır." dedi.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

Sevgili Ordulular, değerli kardeşlerim, kıymetli hanımlar, sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Epeyce ara verdik değil mi? Neredeyse 3 buçuk yıl oldu. Deniziyle, yaylasıyla, yeşiliyle, Ordu'yu özlemişiz. Gördüğüm kadarıyla muhteşem katılımla Ordu da bizi özlemiş. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Rabbim son nefesimize kadar bize böyle bir muhabbet nasip eylesin. Ordu'yla beraber yol yürüdüğümüz müddetçe biz yorulmayız. Ülke ve millet sevdası yüreğimizde oldukça dünyaya sığmayız.

Gece gündüz çalıştığımızın en yakın şahidi sizlersiniz. Ülkemizin nereden nereye geldiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Demokrasi ve kalkınma mücadelemizde hep yanımızda olan Ordu'ya şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizi 2053 vizyonunu da yine sizlerle birlikte hazırlayacağız.

 
Eskiden dünyada işler yolunda giderken biz istikrarsızlığın, güvensizliğin, kifayetsiz siyasetçilerin bedelini krizlerle öderdik. Gençler ben de sizin yanınızdayım. Üstelik bu krizler, öyle krizlerdi ki, sadece elimizdeki avucumuzdaki kaybetmekle kalmaz geleceğimizi de ipotek altına sokardık. Bütün dünya krizlerin pençesinde kıvranırken biz doludizgin hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz. Elbette bizim de sıkıntılarımız var ancak biz bunları aşabilecek kapasitedeyiz. Yıllarca bu ülkeyi, milli iradeyi yok sayarak, darbelerle demokrasimizi yaralayarak, yokluk ve yoksullukla insanımızın belini bükerek engellediler. 

CHP'nin karneyle benzin, ekmek dağıtılan dönemleri vardı ya, bizim iktidarımızda böyle bir şey var mı? Yok. Terörle mücadelede Gabar'da, Tendürek'te, terörün belini kırdık mı? Artık terör diye bir bela var mı? Yardım ve benzeri sinsi görüntüler altında ticaretimizi kısır bıraktılar. Ordumuzu, diplomasimizi, medyamızı kontrol altında tutarak, bizi dört bir yandan kuşatarak adeta esir almışlardı. Rahmetli Erbakan ve Türkeş'in verdiği mücadele bir istikbal mücadelesiydi. Biz de bu büyük davanın son temsilcisi olarak 21 yıl önce sizlerin huzurunuza geldik. Türkiye'yi siyasi ve ekonomik olarak ayaklarındaki prangalardan kurtarınca gördük ki 20 yılda asırlık işler yapmak mümkünmüş. Bu gençler 20 yaş ve altı... Parlamentoya girmek için 30 yaş seçme ve seçilme yaşıydı. Bu bunu 18 yaş yaptık. Bunu getiren kim? Biz, biz... Türkiye'de seçme ve seçilme yaşını 18'e indiren iktidar AK Parti iktidarı olmuştur.

 
"ARTIK HER 10 YILDA HİZAYA GETİRİLEN TÜRKİYE YOK"


Bu ülkenin sağlık sistemini 20 yılda adeta sıfırdan kurmak mümkünmüş. Bu ülkenin yoldan havalimanına, temel ihtiyaçlarını 20 yılda karşılamak mümkünmüş. Ordu-Giresun Havalimanı'nı yaptık mı? Biz yaptık. Artık benim Ordulu, Giresunlu kardeşim çok kısa zamanda rahatlıkla Ordu'ya ve Giresun'a gelip gidiyor. Demek ki aşkınan koşan yorulmaz. Biz de bunu yaptık.

Ordulu kardeşim rahatlıkla uçağına biniyor, Ordu-Giresun Havalimanı'na geliyor. Demek ki oluyormuş. Bu ülkenin uluslararası itibarını, her alanda 20 yılda zirveye çıkarmak mümkünmüş. Biz tüm bunları nasıl başardıysak, inşallah bugünkü sıkıntıları da çözeceğiz, bundan sonraki atılımları da gerçekleştireceğiz. Şu anda ben bu karşımdaki muhteşem katılımı görünce Elhamdülillah diyorum. Artık sinsi oyunlarla istikameti belirlenen, her 10 yılda bir hizaya getirilen Türkiye yok.

ERDOĞAN, PANKARTA DİKKAT ÇEKTİ

Biz ülke ve millet olarak hem insani sınamalardan alnımızın akıyla çıktık, hem de kendi çıkarlarımızı koruma hususunda taviz vermedik. 2023'e inşallah hedeflerimize ulaşarak atlattığımızda önümüzde yepyeni bir dünya, gelecek olduğunu göreceğiz. Yepyeni bir Türkiye'nin inşa edileceğini göreceğiz değil mi? Güzel bir pankart gördüm; fındık dalda tekleme, 6'lı masa Ordu'dan oy bekleme. Benim Ordulum böyle işte, haddini bildirmekse bildirir.

Yapma hazırlıklarını yürüttüğümüz hizmetleri kendi vaatleri gibi sahipleniyorlar. İnşallah bir şehir hastanesi de Ordu'ya yapıyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NA "BAY KEMAL" YANITI

Bay Kemal altına bir de CHP Genel Müdürü yapması lazım. Seçimden sonra Emekli Genel Müdürü ibaresini de hazırlasa şimdiden hazırlasa iyi olur.cumhurbaskani-erdogan-findik-alim-fiyatini-acikladi-3.jpgcumhurbaskani-erdogan-findik-alim-fiyatini-acikladi-2.jpgcumhurbaskani-erdogan-findik-alim-fiyatini-acikladi-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.