Cumhurbaşkanı Erdoğan Çarşamba ve Canik Belediye Başkanlarını Onurlandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çarşamba ve Canik Belediye Başkanlarını Onurlandırdı

Çarşamba ve Canik belediyesi projeleri ile Teknofest'e damga vurdu.

A+A-

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Karadeniz kapsamında Samsun’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çarşamba Belediye Başkanı Av.Halit Doğan ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’yı yaptıkları çalışmalar ve projeler nedeniyle tebrik ettikten sonra birlikte açılış kurdelerini kestiler. cumhurbaskani-erdogan-carsamba-ve-canik-belediye-baskanlarini-onurlandirdi1.png


Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Karadeniz kapsamında Samsun’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba Bilim Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Çarşamba Belediyesi tarafından, gençlerin bilimle iç içe büyümesini sağlamak amacıyla ilçeye kazandırılan Bilim Parkı’nın açılışı TEKNOFEST Karadeniz’in 5’inci gününde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Samsun Milletvekilleri; Fuat Köktaş, Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Ahmet Demircan, Samsun Valisi Zülkif Dağlı,  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın katılımlarıyla açıldı.
Çarşamba Belediyesince ilçede bilim kültürünü yaygınlaştırmak, toplumun bilime olan ilgi ve merakını artırmak amacıyla Çarşamba’ya Bilim Parkı kazandırıldı. Çalışmaları tüm hızıyla devam eden Bilim Merkezi’nin bahçesine Türkiye’de bir ilke daha imza atılarak yapılan Bilim Parkı ile çocuklar fen derslerinde soyut olarak öğrendikleri kavramları deneyerek ve yaparak öğrenme fırsatı bulacaklar.
Aynı zamanda Bilim Parkı’na, Çarşambalı Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer’i anmak ve gençlerin uçak teknolojilerine olan merakını arttırmak amacıyla F4 tipi savaş uçağı yerleştirildi. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bilimle büyüyen, bilimle gelişen gençler yetiştirme gayesindeyiz. Bilim Merkezi’miz ve Bilim Parkı’mız bu anlamda hem ilçemiz hem de bölgemiz açısından çok önemli. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, TEKNOFEST Karadeniz’de Bilim Parkı’mızın açılışını gerçekleştirmiş olduk. Bizim için büyük bir onur ve gurur kaynağı. Tüm dünyada gururla Al Bayrağımızı dalgalandıran, geleceğin mucitleri, geleceğin bilim insanlarını inşallah Çarşamba’mızda yetiştireceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nün açılışını gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST Karadeniz’de düzenlenen açılış töreniyle Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nün açılışını gerçekleştirdi. TEKNOFEST Karadeniz festival alanında gerçekleşen açılış törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 
 
Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan Yaptı
Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde geleceğin bilim insanlarının yetişeceğini ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle ilçemize kazandırdığımız Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüzün açılışını gerçekleştirdik. Keşif Kampüsümüzde gençlerimiz bilim ve teknoloji alanında alacakları eğitimlerle kendilerini geliştirecekler.  Keşif Kampüsümüz içerisinde bulunan atölye, laboratuvar ve uygulama alanlarını gençlerimiz için özenle hazırladık. Geleceğin bilim insanlarını Keşif Kampüsümüzde yetişecek” dedi.
 
Canik Keşif Kampüsü’ne Anlamlı Ziyaret
Açılış töreninin ardından BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü ve T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ile beraber Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.  Keşif Kampüsü’nde gençlerin Özdemir Bayraktar gibi bilim ve teknoloji alanında önemli çalışmalar yapacağını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Ülkemiz ve milletimiz için önemli çalışmalara imza atan, yerli insansız hava araçlarının ilham kaynağı olan Özdemir Bayraktar’ın adını Keşif Kampüsümüzde yaşatacağız. Gençlerimiz burada tıpkı Özdemir Bayraktar gibi ülkemiz ve milletimiz için önemli çalışmalara imza atacaklar.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum