Cumhurbaşkanı Erdoğan 'başıboş köpekler toplanacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'başıboş köpekler toplanacak'

Son dönemde başıboş sokak köpeklerinin saldırılarının artmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Son dönemde başıboş sokak köpeklerinin saldırılarının artmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdiğini söylerken “Bu işi boş bırakmamalıyız. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı” ifadelerini kullandı.Türkiye’de son dönemde artan  başıboş köpek saldırıları can kaybına yol açtı. Son olarak  Ordu’da temizlik görevlisinin sokak köpekleri
nden kaçarken hayatını kaybetmesi ile birlikte tartışmalar yeniden şiddetlendi. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi’nde dönüş yolunda açıklamalarda bulundu. Erdoğan Tarım ve Orman Bakanlığı’na gerekli talimat verdiğini ifade ederken “Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır” ifadelerini kullandı.


“SOKAK HAYVANLARI TOPLANMALI”

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı. Mesela bizim Konya Büyükşehir Belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var. İstanbul’da Beykoz Belediyemizin de gerçekten çok örnek bir çalışması var. Yani hem teşhis hem tedavi ve ondan sonra da hayvanları garipsemeyecekleri alanlara salıverme gibi bir çalışmayı şu anda Beykoz Belediyemiz de Konya Büyükşehir Belediyemiz de yapıyor. Ayrıca mesela İstanbul’da Orman Bölge Müdürlüğümüz ile Valiliğimizin müşterek yeni bir çalışmaları var. Bu hayvanların bakılabileceği ve daha sonra dernekler tarafından bunların bakımının üstlenilebileceği bir uygulamayı müştereken çalışıyorlar. Daha sonra da bunu bütün illere uygulamayı düşünüyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü bu hayvanlar için uygun yerler ve hayvan severlerin de gelip ilgilenebilecekleri mekanlar oluşturmaya çalışıyor. Epey bir ilerleme de kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.