ÇÖZÜM SÜRECİ VE DEMOKRATİK ÖZERKLİK

ÇÖZÜM SÜRECİ VE DEMOKRATİK ÖZERKLİK

Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı “Tarih Perspektifinde Çözüm Süreci ve Demokratik Özerklik” konulu bir konferans düzenledi.

A+A-

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz’ün konuşmacı olarak katıldığı konferans saat 19.00’da Bafra Ülkü Ocakları Konferans salonunda yapıldı. 

Konferanstan önce Soma Maden ocaklarında şehit olan madencilerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak dua yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından başlayan konferans yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz yaptığı konuşmada; çözüm sürecinin bir çözüm değil çözülme getireceğini söyleyerek, demokratik açılım ve çözüm sürecinin terör örgütünün bir kazanım olarak görmesi sonucunu doğurduğunu, bu bölgede devlet yanlısı ailelerin de terör örgütünün propaganda ve baskısı sonucu korumasız kaldığını söyledi. Prof. Öz Türkiye’nin Ortadoğu’ya verdiği önem kadar Türk dünyasına da önem vermesi durumunda PKK sorununun gelişen ve büyüyen ilişkiler ağında yok olup gideceğini, Türkiye’nin Osmanlıyı diriltemeyeceğini ancak Osmanlının tarihi ve kültürel mirasından yararlanabileceğini söyledi.

Konferanstan sonra günün anısına Prof. Dr. Mehmet Öz’e Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu tarafından plâket taktim edildi. Konferansa MHP milletvekili Cemalettin Şimşek, Bafra MHP ilçe Başkanı Hüseyin Acar, Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

img_0236.jpgimg_0258-001.jpgimg_0260-002.jpgimg_4488.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.