Coşkun Arslan Bafra’nın gururu olmaya devam ediyor

Coşkun Arslan Bafra’nın gururu olmaya devam ediyor

Bafralı Coşkun Arslan ve ekip arkadaşları Türkiye'nin yerli ve milli otomobil üretme hedefine katkı sağlamayı görev edindiler.

A+A-

Bafra Dedeli köyünde ikamet eden Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Coşkun Arslan ve ekip arkadaşları TEKNOFEST’te damgalarını vurdular.

Ödüllerini Gaziantep’te Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan ekibin en büyük hedefi ise Türkiye'nin yerli ve milli otomobil üretme hedefine katkı sağlamak.
Bu sene üçüncüsü 24-27 Eylül tarihlerinde gerçekleşen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest kapsamında düzenlenen 16. TÜBİTAK Efficiency Challege Elektrikli Araç Yarışları’nda elektromobil ve hidromobil kategorilerinde olmak üzere 2 araçla yarışa katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü (AESK) üyeleri  Bafra Dedeli köyünde ikamet eden Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Coşkun Arslan ve ekip arkadaşları tasarlamış oldukları araçlarla yarışmadan 5 farklı dalda ödülle dönmeyi başardı. 

Hidromobil ve Elektromobil kategorilerinde Performans Birincilik Ödülü kazanan ekip bunun yanısıra yarışma tarihinin en verimli aracını yaparak 631 Wh ile Verimlilik Rekor Ödülünü de kazandı. 

Araçlarında motor, motor sürücü, batarya yönetim sistemi, yerleşik şarj ünitesi, araç kontrol sistemi, izolasyon izleme cihazı, kapı mekanizması, direksiyon sistemi ve batarya paketlemesi birimleri yerli olarak AESK ekibi tarafından tasarlandı. Bu nedenle TÜBİTAK tarafından Yerlilik Birincilik Ödülüne layık görüldü. Aynı zamanda tasarladıkları izolasyon izleme cihazı ile de Teknik Tasarım Ödülüne layık görüldüler.
Ödüllerini Gaziantep’te Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan ekibin en büyük hedefi ise Türkiye'nin yerli ve milli otomobil üretme hedefine katkı sağlamak.

basari-1.jpgbasari-2.jpgbasari-3.jpgbasari-4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.