Çocukların umutlu geleceği için "Umutlu Yıldız" projesi

Çocukların umutlu geleceği için "Umutlu Yıldız" projesi

Bafra Kaymakamlığı Sevgiyle Uzanan Eller Projesi kapsamında “Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızı” projesi oluşturulmuş, projenin ilk faaliyet programı olan proje tanıtım ve İlçe yürütme kurulu oluşturulması için bir toplantı yapıldı.

A+A-

İlçe Proje Yürütme Kurulu Bafra Kaymakamı Halis Arslan’ın Başkanlığında; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başer, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Bafra Müftülüğü, İşkur, Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlık Merkezi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mesleki Eğitim Merkezi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığından oluşmaktadır.

Proje ile ilgili yapılan tanıtımda, projenin anlatımı yapıldı. Amaç; “ ilçemizde risk altındaki çocukların, suça sürüklenen çocukların korunması, olumsuz şartlarının düzeltilmesi rehabilite edilmesi, 16-18 yaş grubu çocukların mesleklere yönlendirilerek topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amaçlanmaktadır.

Açılacak olan kurslar Halk Eğitim Merkezi ve İş kur desteği ile Mesleki Eğitim Merkezinde açılacaktır.

Kurs boyunca çocukların durumları takip edilecek, çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecektir.

Kurs sonunda kursiyerlere sertifika verilecek, işe alınmaları konusunda desteklenecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.