ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BİR FARK YARATALIM

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BİR FARK YARATALIM

CHP Bafra Belediye başkan adayı Eczacı Kemal Ünlü DÜNYA COCUK HAKLARI günüyle ilgili yaptığı basın açıklamasında ;

A+A-

Sıcaklık  ve şevkat çocuğun büyümesinde , gelişmesinde en önemli faktördür.

Ülkemizde çocukların içinde bulunduğu  yoksulluk , evsizlik , çalıştırılma ve çalıştığı işte sömürülme , Çinsel istismara uğrama , yerinden yurdundan olma büyüyüp gelişmelerini etkileyen olaylardır.

   Özel koruma gerektireksinimi olan çocuklarla ilgili  politikalar geliştirilmeli , yasal düzenlemeler yapılmalı , gereken tüm hizmetler oluşturulmalıdır.

   Türkiye deki tüm çocukların yaşama , gelişme ve topluma tam olarak katılma haklarından yararlanmaları için bu alanda alınacak önlemler ivedilikle ele alınmalıdır. Çünkü çocuklarımız ülkemizin geleceğinin teminatlarıdır.

    Çocukları hedef alan şiddet ; çocukları gerek fiziksel gerekse ruhen sarsan en önemli nedendir. Şiddete maruz kalan çocuklar , toplumdaki kültür yapısının dışında davranmaya başlamakta ve bu çocuklar kurban , tanık yada sanık olarak yasalarla karşı karşıya gelmektedirler.

    Ailelere çocuklarına daha iyi bakabilmaleri için ortam sağlanmadığında ve çocuğun gelişmesi ile ilgili ihtiyaçları karşılanmadığından , bu sorunlar ev dışına taşmakta ve çocuklar toplum içinde sorunlu fertler olarak ortaya çıkmaktadırlar. Kendi başının çaresine bakmaya çalışan çocuk bir şekilde yasalarla karşı karşıya gelmektedir.

    Ülkemizde sokaklarda yaşayan ve çalışan çocuk sayısı her geçen gün artmaktadır , bu çocuklar sürekli şiddete ve olumsuz yaş koşullarıyla karşı karşıya yaşamak zorunda kalmaktadırlar. Okulda , evde , sokakta şiddeti kendini kabul ettirmenin bir yolu olarak görençocuk , bunun toplumcada kabul gören bir yol olduğunu örnekleriyle yaşayarak öğrenen çocuk bu kez kendini bu yönde eğitmektedir.  Çocukların  işledikleri suça tepki cezayı değil rehabilitasyon temelli olmalıdır.

     Çocukların suça yönelimini önlemek için aile temelli hizmetlerin devlet tarafından veriliyor olması gerekmektedir.

    Ülkemizin her köşesinde yaşayan çocuklara hakları doğrultusunda bilgiler verilmeli bu haklardan eşit bir şekilde yararlanmaları sağlanmalıdır.

    Kalkınma hedeflerindeki ilk adım , birinçil hedef çocukların sağlığının ve esenliğinin güvence altına alınması olamalıdır  dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.