Çocuklar Mahallelerine Park İstiyorlar

Samsun'un Bafra İlçesi Türbe Köyü Karayer Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, çocukların rahatça oynayabileceği bir park istiyor.

A+A-

Bafra  ilçesine bağlı Karayer Mahallesinde yaşayan mahalle sakinleri, çocuklarının oynayabileceği bir park olmaması nedeniyle mağdur olduklarını söylediler. Sokakta bulunan ve uzun yıllar okul olarak kullanılan ve şuan mera olanı olan  arsada toplanan vatandaşlar, yetkililerden mahallelerine bir park yapılmasını talep ettiler.
Çocuklarının oynayacakları bir park olmaması nedeniyle, boş arazide toz toprak içinde oynadıklarını söyleyen mahalleliler, yıllardır bir parka kavuşmanın özlemi içerisinde olduklarını ifade ettiler.
Mahallede oturan çocuklardan Serkan Macit ve Hira Macit  büyüklerine seslenerek mahallelerine park yapılmasını güvenli bir şekilde oyun oynamak istediklerini belirttiler.
Türbe Köyü Muhtarı Aşur Güngör, yaptığı açıklama da şunları söyledi, "Evlerimizin önü beton yol olduğu ve tehlikeli olduğu için, mahallemizde bulunan mera alanının park olması için zamanında mahalle büyükleri yetkililere müracaat ettiler. Bizde muhtarlığımız olarak bu talebi uygun gördük. Evlerimizin önünden yol geçtiği ve tehlikeli olduğu için çocuklarımıza bir park istiyoruz" dedi.
Anne Merve Dursun ise, Yollarımız beton yol olduğu için, arabalar çok süratli geçmektedir ve çocuklarımız için uygun bir oyun alanı bulunamamaktadır. Bizde köyümüzün bu boş arazisine çocuklarımız için park yapılmasını istiyoruz" dedi.
 Baba Zeki Macit ise, Eskiden buralar patika yoldu şimdi ise beton yol oldu, beton yol olduktan sonra, Şervan köyü asfaltıyla, karpuzlu tarafında ki asfalt birleşti ve  burası çok işlek bir yol haline geldi. İşlek yol haline gelince  bizim çocuklarımız için burası tehlikeli olmaya başladı. Burada park alanı olursa çocuklar burada oynar bizimde kafamız rahat çocuklar içinde güzel olur. Mahallemiz için büyüklerimizden biz buraya park yapılmasını istiyoruz" dedi.

Çocuklar Mahallelerine Park İstiyorlarÇocuklar Mahallelerine Park İstiyorlarÇocuklar Mahallelerine Park İstiyorlarÇocuklar Mahallelerine Park İstiyorlarÇocuklar Mahallelerine Park İstiyorlar

 

 

 

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.