ÇOCUK EVLERİ’NDEN KUTLU DOĞUM PROGRAMI

ÇOCUK EVLERİ’NDEN KUTLU DOĞUM PROGRAMI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri tarafından düzenlenen kutlu doğum programı,

A+A-

birliktelik ve dayanışma görüntülerine sahne olurken, çocukların okuduğu şiirler ve ilahiler duygu dolu anlar yaşattı. 
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri tarafından Canik Kültür Merkezi’nde kutlu doğum programı düzenlendi. Duygu dolu anların yaşandığı programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal ve eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlık huzurevi yaşlıları, çocuk kuruluşlarındaki çocuklar ve yurt öğrencileri katıldı.
Şiir dinletisiyle başlayan kutlu doğum program oratoryo ve ilahi gösterisiyle devam etti. Çocukların gösterdiği üstün performans, yetişkinlere duygu dolu anlar yaşatırken, sema gösterisi geceye ayrı bir renk kattı. Küçüklerin seslendirdiği şiir ve ilahilerle coşan izleyiciler, zaman zaman ilahilere eşlik ettiler.
Yapılan gösterilerin ardından konuşmasını yapan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, kutlu doğum en değerli en güzel doğum olduğunu söyledi. Hazreti Muhammed’in, yeryüzüne gelmiş geçmiş en mümtaz, en değerli insan olduğunu ve onun nuru ile kainatın karanlıktan aydınlığa çıktığını belirten Yıldırım, “Efendimiz ile kadınlar gerçek değerini buldu, yoksul ile zengin kardeş oldu ve biz onun sayesinde Allah'ı tanımış olduk. Onun sayesinde biz kendi değerimizi anlamış olduk. Biz onun ve Allah'ın hasretiyle yanıyoruz. Bu kutlu doğum haftasıyla biz yine bu duyguları hatırlamış ve onu arzulamış oluyoruz" dedi.
Engelliye, yaşlıya, kadına ve çocuğa insanlık nurunu tattıranın kişinin Hazreti Muhammed olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bir gün geldi ve bütün bu dezavantajlı grup unutuldu. Şimdi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bu noktada devreye girdi ve Efendimizin yolunda o nuru canlandırmak üzere dezavantajlı kesimin onurunu kazandırmak için harekete geçmiş oldu. Bakanlık olarak bizim amacımız, Efendimizin başlattığı ve bize emanet ettiği bu dezavantajlı kesimlerin, insan onurunu kaybetmeye yüz tutmuş bu kesimin onurunu tekrar kazandırmaktır. Şimdi, yıllarca ihmal edilmiş olan çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız ve engellilerimiz yeniden kendine gelmeye ve maneviyatına sarılmaya başladı. İşte bugün burada gençlerimizin çocuklarımızın o onura sahip olduklarının bir göstergesini görüyoruz. İnşallah bu onuru çocuk, yaşlı, engelli ve çalışanlarımızın hepsine yansıtacağız ve bu bayrağı güzellikle taşıyacağız" diye konuştu.
Programın çok güzel olduğunu ve duygu dolu anlar yaşattığını belirten Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal, “Çocuk Evleri projesi, bakanlığımızın çok önem verdiği projelerden bir tanesi. Çocuklarımızın aile ortamına benzer bir ortamda yetişmesi, vatana millete hayırlı bir evlat olarak kazandırılması çok önemli. Bu anlamda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kutlu Nebi'nin kutlu ümmetleri olarak, güzel bir programı icra ettiler. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum” şeklinde konuştu. 
Programın sonunda Çocuk Evleri'nde kalan çocuklar, Samsun İl Müdürü Murat Yıldırım, Ordu İl Müdürü Adnan İpekdal ve müdür yardımcıları ile sahnede hatıra fotoğrafı çektirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.