‘ÇOCUĞUNUZUN POLİSİ OLUN’

‘ÇOCUĞUNUZUN POLİSİ OLUN’

“ALIŞKANLIKLARDA İLK ADIM VE TADIM SON DERECE ÖNEMLİDİR”

A+A-

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun Temsilcisi Mümin Argun, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak hepimiz için toplumsal görev kabul edilmeli ve herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” dedi. 
Mümin Argun, yapılan çeşitli araştırmaların, aile yaşantısındaki bozuklukların birçok genci alkol ve uyuşturucu kullanımına ittiğini ortaya koyduğunu, yani bağımlılığa saplananların büyük çoğunluğunun, dirlik ve düzenlikten yoksun, sevgi, ilgi ve güven ortamının bulunmadığı ailelerden çıktığını vurguladı. Argun, “Çünkü insan bulunduğu ortamdan etkilenir; kötü örnekler, onu kötü alışkanlıklara, iyi örnekler de onu iyi alışkanlıklara sevk eder. Taklit, özenti, kötü arkadaş, aşırı lüks ve eğlence düşkünlüğü, zararlı şeylere olan merak, macera hevesi ve manevi boşluk ve mutsuzluk gibi sebepler ile ‘bir defa denemekle bir şey olmaz’ türü anlayışlar, insanın kötü alışkanlıklar edinmesine ve bağımlı olmasına sebep olmaktadır. Çocuklarımızın her türlü tehlikeden emin olacakları bir ülkeyi acilen tesis etmek zorundayız. Yoksa hem bu nesli hem de bundan sonra gelecek nesillerimizi kaybedeceğiz. Bugün önlem almazsak yarın ‘ah, vah’ etmenin kimseye bir faydası olmayacak. Toplumun varlığını sürdürmesi, kültürel değerlerin yaşaması, daha iyi bir gelecek sağlanması için gençlere güvenmek ve umudumuzu yitirmemek zorundayız. Umudumuzu yitirirsek, geleceğimizi de yitiririz” diye konuştu.
“Alışkanlıklarda ilk adım ve tadım son derece önemlidir” diyen Yeşilay Cemiyeti Samsun Temsilcisi Mümin Argun şöyle devam etti: “Kötü alışkanlıkların tecrübesi yoktur. Anne ve babaların bu konuda önemli sorumlulukları vardır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak hepimiz için toplumsal görev kabul edilmeli ve herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Devlet ve toplum olarak bu tehlikeyi görmezlikten gelemeyiz. Bunun için mevcut kanunlar işletilmeli, gerekiyorsa bu türlü zararlı alışkanlıklardan insanlarımızı uzaklaştırmak için daha ağır ceza gerektiren kanunlar yürürlüğe konmalıdır.”
Argun, çocuklar ve gençlerin, milletlerin geleceği olduğunu belirterek, onların sağlam ve sağlıklı yetiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.