Çocuğunuza göz kulak olun

Çocuğunuza göz kulak olun

Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, "Çocuklarımızı tacizden korumanın en iyi yolu onlara göz kulak olmaktır” dedi.

A+A-

Yazdığı kitaplar, verdiği seminerler ve yaptığı televizyon programları sayesinde tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim olan Yaprak Psikiyatrik ve Psikolojik Danışma Merkezi’nin kurucusu Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, son dönemde tüm Türkiye’yi sarsan cinsel istismar ve tecavüz olayları nedeniyle anne ve babalara bazı uyarılarda bulunarak, alınması gereken basit ama etkili tedbirleri anlattı. “Çocuklarımızı tacizden korumanın en iyi yolu onlara göz kulak olmaktır” diyen Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, çocukları evde yalnız bırakmanın doğru olmadığını ifade etti. Yurdakul, "Zaten beş dakika bir yere gidiyorum demek doğru değildir. 12-13 yaşında bile olsa onları evde yalnız bırakmamalıyız” dedi.
Anne ve babaların çocuklarını emanet edecekleri kişinin yetişkin bir bayan olmasına dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen Yurdakul, şöyle devam etti:
“Çocuklarımızı yabancılardan koruyoruz ama onlara en çok zarar verenler evimize rahat girip çıkan eş, dost, akraba çocukları. Cinsel tacizin en az 5-6 yaş büyük bir çocuk ya da erişkin tarafından gerçekleştirildiği ve bu insanların aramızda yaşayan normal kişiler olduğunu düşünürsek, bu konuda daha dikkatli davranmamız gerekir. Teyze oğlu, amca oğlu, hala oğlu, oyuna gelen komşunun çocuğu bile olsa çocuğumuza göz kulak olmak, onu uzun süre bir başka çocukla denetimsiz yalnız bırakmamak gerekir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.