CKM, bölgenin kültür markası

CKM, bölgenin kültür markası

Samsun'da kültür-sanat nabzının attığı Canik Kültür Merkezi (CKM), geçtiğimiz yıl da onbinlerce kişiyi ağırladı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bölgenin kültür merkezi olan CKM’nin, Samsun'un kültürel ve sanatsal derinliğinin artmasına büyük katkı sağ

A+A-

Canik Belediyesi tarafından yapılan ve 2010 yılında Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Canik Kültür Merkezi, Samsun'un en işlevsel kültür merkezi olarak yılda onbinlerce insanı ağırlıyor. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde 4 bin 600 metrekare kapalı, 7 bin 500 metrekare açık alanı ile hizmet veren CKM, iki adet 800 kişilik çok amaçlı salonu, Tiyatro Okulu ve kütüphanesiyle kültür-sanatın nabzının attığı yer olarak dikkat çekiyor.

‘SAMSUN’A HİZMET VERİYOR’

Canik Kültür Merkezi'nin sadece Canik'e değil, Samsun ve bölgeye hitap ettiğine işaret eden Belediye Başkanı Osman Genç, "CKM, Karadeniz'in en büyük kültür merkezi olarak bölgemiz insanına hizmet veriyor. Canik Kültür Merkezi’mizin bugün geldiği nokta bizleri gururlandırıyor. CKM, Samsun’un çok önemli bir ihtiyacına cevap veren Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nun yanısıra diğer çok amaçlı salonları, Tiyatro Okulu ile şehrimiz için büyük önem taşıyor” dedi.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE KATKI

Canik Kültür Merkezi’nin önemli etkinliklere ev sahipliği yaptığını da vurgulayan Başkan Osman Genç, "Bugün çocuklarımız orada okul etkinliklerini düzenleyebiliyor, insanlarımız düğünlerini, toplantılarını yapabiliyor. Burada çok önemli ulusal ve uluslararası panel, konferans, sempozyumlar düzenleniyor. Canik Kültür Merkezimiz, Samsun'un kültürel ve sanatsal derinliğinin artmasına da büyük katkıda bulunmaktadır" diye konuştu.

ckm,-bolgenin-kultur-markasi-1.jpg  ckm,-bolgenin-kultur-markasi-2.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.