CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türker’den Barış Medya Grubuna özel açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Fatih Türker, “Biz bu ülkeyi yöneten iktidardan, bu şehri yöneten milletvekillerinden, il başkanından belediyelerimizin üzerinden ellerini Çekmelerini ve gölge etmemelerini talep ediyoruz.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İL Başkanı Fatih Türker Barış Medya Grup Genel Koordinatörü Abdullah Özdemir’in sorularını yanıtlayarak gündeme dair açıklamalar da bulundu, Türker, Ak Parti İl Başkanı Av. Ersan Aksu’nun bir programda İlkadım Belediyesine kayyum atanabilir açıklamasından, pandemi döneminde Bafra’da yaşanan sıkıntılara kadar her şeyi anlattı.

BAFRA’YI BİRAZ SAHİPSİZ KALMIŞ GÖRDÜK

 “Pandemi sürecinden geçtiğimiz şu zamanlarda halkımızı ziyaret ederek, dertlerini dinliyoruz, çözümler üretmeye çalışıyoruz. Pandemi sürecinin Bafra’yı çok etkilediği gözle görünür şekilde belli. Bafra’nın dertlerini dinledik, sorunlarını tespit ettik. Hepimiz aynı gemideyiz aynı ekmeği yiyoruz. Bafra’nın özellikle bu dönemde sahipsiz kaldığını gördük. Hizmetler sektörüyle ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu servisçi ve kantinci esnafımızın ciddi sıkıntılar içinde olduğunu gördük. Baframızın daha büyük yatırımlar yapılmasını istiyoruz, Bafra bunu hak ediyor. Seçim zamanı gelip oy isteyen iktidar, seçim bittikten sonra esnafını unutmuş gibi. Bizde tam bu günde esnafımıza çare olmaya, dertlerini dinlemeye geldik. Ben Bafralı vatandaşlarımız için üzüldüm, çaresiz olduklarını gördüm. Gördük ki 2020 yılında olmamıza rağmen, yukarı köylerimizin yol sorunları var, şuan için Bafra’da yaklaşık 28 köyümüzün taşıma suyla değirmen döndürdüğünü gördük. Diğer taraftan servisçi, minibüsçü esnafımız dertli. Daha birçok esnafımızla bir araya geldik ve hepsi birbirinden dertli. Tütünüyle ve tarımıyla Türkiye’nin en büyük ovalarından biri olan Bafra’nın göç vermeye başladığını gördük. Bafra, cazibe merkezi haline gelmesi gerekirken, göç vermeye başlamış. Bafra sahipsiz kalmış ve sahip çıkılmalı. Ben, iktidarı Bafra’ya sahip çıkmaya davet ediyorum.”

TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN MÜCADELE VERİYORUZ

İlkadım’da ve Atakum’da millet ittifakı belediye başkanları, bunu açmak istiyorum gerek iktidarın baskısına rağmen, gerek devletin mülki müfettişlerine rağmen tüm zorluklara karşı mücadele vererek azdan çok, çoktan az yapmaya çalışarak ellerinden geldiğince mücadele veriyorlar, emek veriyorlar, hizmet yarışı vermeye çalışıyorlar. Sayın Aksu, öncelikle büyükşehir belediyesinin yaptığı usulsüzlüklerini açıklayacak, Canik Belediyesi’ne bakacak. Bakın, bu anlayış doğru bir anlayış değildir. Belediye başkanları siyasi partiler tarafından aday gösterilir ama seçimden sonra halkın başkanıdır, partinin değil. Belediye başkanı a partisinde b partisinden olarak diye ayrılmaz. Kamuoyunda bir yolsuzluk, kamuoyunu yanıltacak açıklamalarda bulunmak Ak Partili bir il başkanına yakışmaz. Biz bu ülkeyi yöneten iktidardan, bu şehri yöneten milletvekillerinden, il başkanından belediyelerimizin üzerinden ellerini çekmelerini ve gölge etmemelerini talep ediyoruz.  Sanki bir yolsuzluk varmış gibi kamuoyuna yansıtmalarını doğru bulmuyor ve eleştiriyoruz. Bizim belediye başkanlarımız tüm zorluklara rağmen görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Diğer taraftan da bir kayyum atanması gerektiği algısı yaratmaları hoş değil, bu açıklamaları doğru bulmuyoruz. Bu tartışmadan kimseye kar çıkmaz. Bugün söyledim ve yine söylüyorum, biz sonuna kadar belediye başkanlarımızın, ilçe teşkilatlarımızın, meclis üyelerimizin arkasındayız kurda kuşa yem etmeyiz.”

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.