CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin; "Emekliler Yaşam Savaşı Veriyor"

CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin; "Emekliler Yaşam Savaşı Veriyor"

CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, düşük emekli maaşlarıyla yaşamaya çalışan 16 milyon yurttaşın sesini duyurmak için basın açıklaması yaptı.

A+A-

CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, düşük emekli maaşlarıyla yaşamaya çalışan 16 milyon yurttaşın sesini duyurmak için basın açıklaması yaptı. Perçin, ekonomik krizin faturasını emeklilere, işçilere ve tüm vatandaşlara ödetmeye çalışan iktidara karşı meydanlarda olduklarını belirtti.

Emeklilerin Haklı Talepleri

Perçin, enflasyon karşısında eriyen maaşlarla "insanca yaşam" yerine "sefalet koşullarında yaşama mahkûm edilen emeklilerin haklarını savunmak için toplandıklarını söyledi. Hülya teyzenin 5 bin liralık dul-yetim aylığıyla 10 bin liralık kira ödemeye çalıştığını, emeklilerin geçim sıkıntısı yüzünden isyan ettiğini ve intihar eden emeklilerin durumunu dile getirdi.

Emekliler İçin Mücadele

Başkan Perçin, en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye tamamlanmasının yetersiz kaldığını, maaşların hızla eridiğini ve emeklilerin temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale geldiğini vurguladı. Perçin, İsviçre ve Hollanda'da emekli maaşlarının 2 bin avro, Almanya'da ise 1.552 avro iken Türkiye'de sadece 237 avro olduğunu belirtti.

Ankara'da Buluşma

Perçin, emeklilerin sosyal ölüme terk edildiğini ifade ederek, 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te Ankara Tandoğan Meydanı'nda emeklilerin haklarını savunmak için buluşacaklarını duyurdu. "Emekliler lütuf değil, hakkını istiyor" diyerek, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılması ve bayram ikramiyelerinin artırılması için mücadele edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.