ÇETİNKAYA KÖPRÜSÜNDE SONA YAKLAŞILDI

ÇETİNKAYA KÖPRÜSÜNDE SONA YAKLAŞILDI

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, restorasyon çalışmaları devam eden Çetinkaya Köprüsü’nde incelemelerde bulundu.

A+A-

Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürlüğü nezaretinde, Çetinkaya Köprüsü'nün restorasyonuna hızla devam ediliyor.

cetinkaya-koprusu-inceleme-(1).jpeg

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve Karayolları 7. Bölge Müdürü İnşaat Mühendisi Murat Gönenli, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Tokgöz, Şaban Hüryaşar ve teknik ekiple birlikte restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

cetinkaya-koprusu-inceleme-(2).jpeg

Tarihi olarak Bafra için öneme sahip, ilçenin simgesi Çetinkaya Köprüsü’nün restorasyon çalışmalarının bir süredir devam ettiğini belirten Başkan Kılıç, burada bir açıklamada bulunarak şunları söyledi:

cetinkaya-koprusu-inceleme-(2).jpeg

“Bugün burada Karayolları 7. Bölge Müdürü Sayın Murat Gönenli ile restorasyon çalışmalarını inceledik. Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan en uzun betonarme köprü özelliği olan, tarihi eser tescilli 7 kemerli Çetinkaya Köprüsü yıllardır bakım ve onarım bekliyordu. 2019 Mart ayı içerisinde Karayolları Bölge Müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucunda, köprümüzün restorasyon işleminin Karayolları Bölge Müdürlüğü, ışıklandırmalarının belediyemiz tarafından yapılması kararı almıştık. Bir süre önce başlayan restore çalışmaları birkaç ay içerisinde bitirilecek.

cetinkaya-koprusu-inceleme-(2).jpegHassasiyetle yürütülen restorasyon işleminden sonra Çetinkaya Köprümüz inşallah gözlere ve gönüllere hitap edecek. Geçmişten bugüne sünnet ve düğün konvoyları ile insanlarımızın anılarında bir şekilde yeri olan, türkülere konu olmuş Çetinkaya Köprümüz, inşallah güzel bir görünüme kavuşacak. Karayolları tarafından ekim ayında tamamlanması planlanan restorasyon çalışmaları sonrasında da belediye olarak güzel bir aydınlatma ile tarihi köprümüzü ışıklandırarak tekrar halkımızın hizmetine sunacağız. Bugün burada yaptığımız inceleme gezisinde bizlerle birlikte olan Karayolları 7. Bölge Müdürü Sayın Murat Gönenli ve ekibine, çalışmaları yürüten ekibe ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum.“

Kaynak:Bafra Belediyesi

cetinkaya-koprusu-inceleme.jpgcetinkaya-koprusu-inceleme-(8).jpegcetinkaya-koprusu-inceleme-(6).jpegcetinkaya-koprusu-inceleme-(5).jpegcetinkaya-koprusu-inceleme-(4).jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.