Çetinkaya Köprüsünde Restorasyon Çalışmaları Başladı

Çetinkaya Köprüsünde Restorasyon Çalışmaları Başladı

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Çetinkaya Köprüsü restorasyon çalışmaları başladı

A+A-

Samsun’un Bafra ilçesinde Kızılırmak üzerinde bulunan Çetinkaya Köprüsü’nde restorasyon çalışmalarına başlandı. 4 Kasım 1937'de yapımı biten ve hizmete açılan Gelin köprüsü olarakta bilenen tarihi Ali Çetinkaya köprüsü restorasyon çalışmalarına başlandı.

Bafra’ya sembol olmuş yıllardır devamlı bakım gören, diğer bir adıyla gelin köprüsü için Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yoğun girişimleri sonucunda ilk somut adımlar atıldı.

2020 YILINDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Yüklenici firmanın İnşaat Mühendisi Adnan Vural, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız anlaşmada 2020 yılında bitirilmesi hedefleniyor, resterasyon çalışmalarında ise, "köprünün ayaklarında güçlendirme, kolon ve kirişlerde güclendirme, oksitlenen demirlerin tamiri ve yenilenmesi, Karbon Fiber Kumaşla köprünün güçlendirilmesi hedefleniyor. Türkiye'nin en uzun betonerme ve kemerli köprüsü oluşu resterasyon çalışmalarınında biraz uzamasına sebep oluyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.