CESUR MOTORS ,’’DEPREMZEDELERİN ACISI BİZİM ACIMIZDIR."

İstanbul’da faaliyette bulunan CESUR MOTORS işletme ortakları Ali Kocabaş ve Onur Karagöz,’’Depremzedelerin acısı bizim acımızdır’’ dedi.

A+A-

İstanbul’da faaliyette bulunan CESUR MOTORS işletme ortakları Ali Kocabaş ve Onur Karagöz,’’Depremzedelerin acısı bizim acımızdır’’ dedi.


İstanbul’da yaptıkları ticari ve sivil toplum örgütleriyle olan istişareleri daima takdir gören CESUR MOTORS İşletme ortakları Ali Kocabaş ve aynı zamanda İstanbul Bafraspor Kulüp Başkanı Olan Onur Karagöz depremzedelerin acıları bizim de acımızdır diyerek depremzedeler için neler yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız mesajını veriyorlar.
Konu hakkında İstanbul İstoç Oto ve Ticaret Merkezinde bulunan CESUMOTORS’ta Bafra 55.net haber mikrofonlarına özel açıklama yapan işletme ortaklarından Ali Kocabaş,’’6 şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 ili etkileyen depremde binlerce vatandaş hayatını kaybetmiş, binlerce vatandaş yaralanmış, binlerce vatandaş ise evsiz kalmıştı. Depremde 10 ili , 11 milyon kişiyi etkileyen depremde bugüne kadar 45.000’i aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Acılı ailelerine ve ulusumuza baş sağlığı dileklerimizi sunuyoruz.Bizlerde depremin hemen peşinden neler yapabiliriz diyerek istişare toplantıları yaptık. CESUR MOTORS olarak depremzede kardeşlerimizin ilk günden bugüne yaralarına merhem olmak için çaba gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Bundan sonrada tüm gücümüzle desteğimizi sürdüreceğiz.’’dedi.

CESUR MOTORS İşletme Ortağı ve İstanbul Bafraspor Kulübü Başkanı Onur Karagöz ise yaptığı açıklamada,’’ İlk başta Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Acılı ailelerine ve ulusumuza baş sağlığı dileklerimizi sunuyoruz.
6 Şubat’ta ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş Pazarcık merkez üssü olan ve 10 ili etkileyen depremde binlerce vatandaşımız vefat etti.

Binlerce vatandaşın yaralanmasına, binlerce kişinin evsiz kalmasına neden olan depremin hemen peşinden SAMKON’a bağlı federasyonlar , İstanbul Bafra Dernekler Federasyonuna bağlı dernekler, SAMKON Gençlik Kolları ve diğer sivil toplum örgütleriyle Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu(SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ile bir istişare toplantısı yaparak depremzedeler için neler yapılabilir diyerek kararlar alınmaya başlandı.

Depremin 2.gününden itibaren ise SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı’nın talimatı ile Adıyaman’da Samsun Köyü adında konteyner kent kurarak depremzedelerin yaralarına merhem olundu ve olunmaya da devam ediliyor. SAMKON olarak, tüm Türkiye'yi yasa boğan asrın felaketi sonrasında yıkımların meydana geldiği Adıyaman'da depremzede vatandaşlar için barınma ihtiyacını karşılayacak 'Samsun Köyü' projesini hayata geçirdik. Meydana gelen deprem felaketi nedeniyle büyük üzüntü içindeyiz,  bölgede yaraların sarılması için hemen harekete geçildi. 
Samsunlu duyarlı vatandaşlar tarafından yardımlar toplanarak oluşturulan Samsun Köyü, Adıyaman merkez OSB'de 30 dönüm arazi üzerine 100 ailenin barınacağı şekilde kurulmuştur. Konteyner kentte ayrıca her gün depremzedelere sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor. Depremzedelerin yarasına merhem olmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi olarak bu proje hayata geçirildi. 100 adet konteyner evden oluşan yaşam alanı kuruldu. Adına 'Samsun Köyü'nü verdiğimiz yaşam alanında tüm ihtiyaçlar düşünüldü. Konteyner evlerde kalacak olan kardeşlerimizin yeme-içme ihtiyaçlarının kurulan mutfakta üç öğün yemek ikramı ile karşılanması, çamaşırhane için gerekli makine, gıda ve ayni malzemeler için depo olarak 10 adet çadırın kurulması, 250 adet ranza ve yatak alınması gerçekleşmiştir. Aynı zamanda SAMKON yönetiminden Samsun Köyü'nde haftalık nöbetler tutulacaktır.
Zaman birlik olma, acıyı paylaşma ve devletin yüküne omuz verme zamanıdır.’’diyerek sözlerini tamamladı.

3-082.png1-113.png4-055.png2-109.png

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.