CESARETİNİZ VARSA KORKMAYIN

CESARETİNİZ VARSA KORKMAYIN

CESARETİNİZ VARSA HİÇ KORKMAYIN VE O ADIMI ATIN

A+A-

Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun KOSGEB desteğiyle kadınlara yönelik düzenlediği, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nin ilk dersini veren Yönetim Danışmanı, Liderlik ve İletişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören, girişimciliğin ve planlamanın önemine değinerek, “Cesaretiniz varsa hiç korkmayın ve o adımı atın” dedi. 
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu’nun KOSGEB samsun Hizmet Merkez Müdürlüğü’nün desteği ile kadınlara yönelik düzenlediği “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” başladı. Eğitim sonunda başarılı olan kadın kursiyerlerin KOSGEB’in yeni girişimci desteklerinden faydalanabileceği, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nin ilk dersini ise yazdığı kitaplarla, eğitimleriyle sadece Türkiye’de değil, dünyada isim yapmış Yönetim Danışmanı, Liderlik ve İletişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören verdi. İzgören’in “At Şu Adımı” adı altında verdiği girişimcilik eğitimi büyük ilgi gördü.
Önemli olan hikayenin nasıl bittiği Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitimde konuşan Ahmet Şerif İzgören, emekten başladığı dersini girişimcilik, planlama, bilgiye ulaşım konularını anlatarak devam etti. Konuşmasında Türkiye’deki kadının durumundan da bahseden İzgören, “Ülkemizde 26 milyon kadından 20 milyonu çalışmıyor. Önceden Anadolu’da evlerden takır takır halı dokuma sesi gelirdi ama şimdi evlerden izdivaç programı sesi geliyor. Kadınlarımızın yapacağı çok şey var. Emek koyarsanız hiçbir şeyden korkmayın. Anadolu’da güzel bir söz vardır; boynuzu çamura bulaşmamış boğa, boğa değildir diye. İşte size fırsat. Türkiye, iyi bir ülke. Siz de artık bir şeylere başlayın. Hikayenin nasıl başlayacağının önemi yok. Önemli olan hikayenin nasıl bittiği” diye konuştu. 
Kadınları bilgiye yatırım yapmalarını isteyen Ahmet Şerif İzgören, “Maalesef ülkemizde bilgi derinliği yok. Ülkemizde televizyon izleme oranı yüzde 94, kitap okuma oranı ise yüzde 4. Düzenli kitap okuma oranı Fransa’da yüzde 21, Japonya’da yüzde 14, ABD’de yüzde 12, ülkemizde ise 10 bin de 1. Ülkemizde günde ortalama 5 saat televizyon izlerken, yılda ise toplam 6 saat kitap okuyoruz. Çalışmak ve emek deyince fırsat vermek lazım. Girişimcilik çok önemli. Girişimcilik için adım atma cesaretin varsa hiç korkma. Hayatta çabasız olmaz. Girişimcilik, planlama olmaz diyenler sizi bitirir. Emeğinizi değerli hale getiren bilgidir. Size de, ‘Yapamazsınız, edemezsiniz’ diyenler olacaktır. Ama inandığınız anda bitmiştir. Kendimizi ifade etmeliyiz. Hayat çok uzun değil. Tutkuyla yaşamada fayda var” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.