Cemalettin Şimşek'den Soru Önergesi

Cemalettin Şimşek'den Soru Önergesi

Şeker sanayisine gerekli kadroların tahsisi için bir çalışmanız var mıdır?

A+A-

4.4.2007 tarihli 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sü­rekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile 2006 yılında kamuda çalışan ve usulüne uygun olarak vizesi yapılmış geçici iş pozisyonlarında toplam altı ay ve daha fazla süreyle çalışmış olan geçici işçilerin sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne geçirilmeleri sağlanmıştır. Türkiye Şeker Fabrikalarında kampanya/mevsimlik işçilerinden 15 yıldır aynı işi yapan işçiler olmasına rağmen bu işçiler yılda sadece 4 ay çalıştıkları için 5620 sayılı Kanun kapsamına girememiş ve sürekli işçi statüsüne geçirilememişlerdir.

Ülkemizde şeker üretimi alanında personel yetiştirecek bir kurum bulunmadığından üretim aşamasında yer alabilecek nitelikli personel ancak şeker sanayi bünyesinde yetiştirilebilmektedir. Bu bağlamda, 25 Şeker Fabrikasında işletme, üretim, bakım, onarım ve enerji faaliyetlerinin ekonomik olarak devam ettirilebilmesi için gerekli olan nitelikli elemanların temini öncelikle, fabrikalarda yıllardır 4857 sayılı kanuna göre geçici statüde kampanya ve mevsimlik işçi olarak çalışan ve alanında yetişmiş yeterli teknik bilgiye sahip personelin kadroya alınması ile sağlanmalıdır.

Bunların ışığında;

1-Şeker sanayisine gerekli kadroların tahsisi için bir çalışmanız var mıdır?

2-Çalışma barışının ve işyerlerindeki huzurun sağlanması için bu kadrolara geçici işçi statüsündeki işçilerden atama yapmayı düşünüyor musunuz?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.