CEMALETTİN ŞİMŞEK'DEN 10 KASIM MESAJI

CEMALETTİN ŞİMŞEK'DEN 10 KASIM MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK 10 Kasım Atatürk'ü Anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

A+A-

Şimşek mesajında “ Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve eşsiz devlet adamı  Yüce Önderimiz Atatürk'ü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 74'üncü yıl dönümünde özlemle anıyoruz.

    Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21.yy'da ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bilinmelidir ki 1920-1938 yılları arasında sağlanan gelişme ve değişmeler hem milletin birbiriyle kucaklaşması, hem de çağ ile yarışmak düşüncesiyle doğmuştur. Uygulanması da milletin çağdaşlaşmaya katılması ve ona katkıda bulunması şeklinde gerçekleşmiştir. Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü mirasları ile anılır olmuştur. Atatürk ise sevgi ve saygı uyandırarak Türk Milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir.

 Yalnızca 10 Kasımlar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk'ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır.

   Düşüncelerde ve gönüllerde filizlenen ülkünle, ilke ve inkılaplarınla aydınlattığın uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdüreceğimize manevi huzurunda bir kez daha söz veriyoruz.” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.