Çeltik Üreticilerinden Zehir Zemberek Sözler!

Bafra Çeltik Üreticileri Birliği Temsilcisi Mecit Aytek çeltik üreticisi köylülerle birlikte yaptığı basın açıklamasında çok sert konuştu.

A+A-

Bafra Çeltik Üreticileri Birliği Temsilcisi Mecit Aytek çeltik üreticisi köylülerle birlikte yaptığı basın açıklamasında çok sert konuştu.

Çeltik üreticileri, iddia edildiği gibi 67 randımanlarda çeltiğe sahip olmadığını ortalamanın 60’larda olduğunu ve bu konuda fiyatlar nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi.

Çeltik çiftçilerinin de söz aldığı basın açıklamasında, söylediği gibi dönüme 1200 kg çeltik veren bir hasat geçirmediklerini ve açıklanan rakamların kendilerini kurtarmadığını söyledi. Bu yönde yapılan açıklamalardan rahatsız olduklarını belirten çiftçiler, 20 liralık mazotla ekime başladıkları çeltikte rakamların 41 liralara kadar çıktığını ve çiftçi maliyetlerinin çok fazla arttığına dikkat çektiler.

Bafra Ziraat Odası tarafından daha çok dinlenmeyi ve dikkate alınmayı istediklerini belirten çiftçiler, yöneticilerin daha çok halkın içine inmesini talep ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.