Çay İçme Bahanesiyle Gasp Davası

Çay İçme Bahanesiyle Gasp Davası

Çay İçme Bahanesiyle Gasp Davası

A+A-

Samsun’da çay içme bahanesiyle evine gittikleri şahsın parası, cep telefonu ile labtop bilgisayarını gasp ettikleri iddiasıyla tutuklanan Suriye ve Irak uyruklu 3 gencin yargılanmasına devam edildi.
Olay, İlkadım ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 28 yaşındaki İsmail A., Suriye uyruklu Zekeriya E.N. (20), T.H. (17) ile Irak uyruklu Ali M.T.’yi (22) evine çay içmeye davet etti. Yabancı uyruklu 3 gencin İsmail A.’nın evinde gence bıçak çekip 1 adet cep telefonu ve 1 adet labtop bilgisayarını gasp ettikleri iddia edildi. Yapılan şikayet üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, sokaktaki esnafların güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak gasp olayını gerçekleştirdikleri iddia edilen yabancı uyruklu 3 zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı. Yaşı küçük olan T.H., Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklandı ve haklarında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
Bugün görülen davada, tercüman aracılığıyla ifade veren yabancı uyruklu gençler haklarındaki suçlamaları kabul etmezken, "Gasp yapmadık ancak mağdurun 750 lira zararım ver demesi üzerine bu zararı karşılamaya hazırız. Her türlü zararı karşılamak istiyoruz. Mahkeme bize bu zararı karşılamak için süre versin" dediler.
Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan mağdur İsmail A.’nın Mernis adresine sanıkların posta ile 750 lira göndererek zararın karşılanması ve sanıkların yasal olarak ceza indiriminden yararlanması için süre verdi.
Duruma ertelendi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.