
Çarşamba Havalimanı Ocak Ayında 142 Bin 695 Yolcuya Hizmet Verdi
2026 yılının ocak ayında Çarşamba Havalimanı’nda iç ve dış hatlarda toplam 142 bin 695 yolcuya hizmet sunulurken, uçak ve yük trafiğinde de dikkat çekici rakamlara ulaşıldı.
A+A-
Samsun Çarşamba Havalimanı’nda 2026 yılının ilk ayında toplam 142 bin 695 yolcuya hizmet verildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan 2026 yılı ocak ayı verilerine göre, havalimanında iç hat yolcu trafiği 128 bin 600, dış hat yolcu trafiği ise 14 bin 95 olarak kayıtlara geçti.
Aynı dönemde Çarşamba Havalimanı’na iniş ve kalkış yapan uçak sayısı iç hatlarda bin 77, dış hatlarda 135 olmak üzere toplam bin 212’ye ulaştı.
Ocak ayında havalimanında gerçekleşen yük trafiği ise kargo, posta ve bagaj dahil olmak üzere toplam bin 362 ton olarak açıklandı. Açıklanan veriler, bölgenin hava ulaşımındaki hareketliliğin yılın ilk ayında da sürdüğünü ortaya koydu.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.