Canik'te yağlıgüreş şenliği

Canik'te yağlıgüreş şenliği

Canik ilçesine bağlı Yayla Mahallesi’nde geleneksel Güreş Şenliği düzenlendi.

A+A-


Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yayla Mahallesi’nde geleneksel olarak düzenlenen Güreş Şenliği’ne katıldı. Burada davul-zurnalarla karşılanan ve yoğun ilgi gören Başkan genç, önce güreş alanındaki vatandaşları selamladı, ardından güreşçilere başarı diledi. Yayla Mahallesi Muhtarı Erdal Ciba ile Tuzaklı Mahallesi Muhtarı Alaattin Körnaz’ın da katıldığı şenlikte güreşleri izleyen Genç, mahalle halkına yeni bir güreş alanı müjdesi verdi.

“Belediyecilik sadece yol yapmak değildir”
Başkan Osman Genç şenlikte yaptığı konuşmada, “Bizim için belediyecilik yol, kaldırım, kanal yapmak ve vergi toplamak değildir. Geleneksel değerlerimize sahip çıkan ve yaşatmaya çalışan bir anlayışla görev yapıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıkmak bizim görevimiz. Halkımızın birlik ve dayanışma ruhunun pekişmesine katkı sağlayacak, manevi mutluluğunu destekleyecek çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecektir” dedi.

Başkan Genç’ten iki müjde
Canik Belediyesi olarak ilçenin dört bir yanına yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Genç, Yayla Mahallesi’ne yeni bir güreş alanı ve Hanımlar Konağı yapılacağı müjdesi de verdi. Yayla Mahallesi Muhtarı Erdal Ciba da mahallelerine yapılan yatırımlar ve kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Başkan Osman Genç, güreş şenliğinin ardından Yayla Mahallesi’nde yapılacak olan Hanımlar Konağı binasında ve tadilat yapılacak mahalle okulunun alanında incelemelerde bulundu.

canikte-yagligures-senligi.jpgcanikte-yagligures-senligi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.