CANİK'TE SEL VE HEYELAN AFETİ

CANİK'TE SEL VE HEYELAN AFETİ

Canik ilçesinde sağanak yağışın etkisiyle kırsal mahallelerde sel ve heyelanlar meydana geldi, dereler taştı, yollar ulaşıma kapandı. Bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

A+A-

Canik Belediyesi Seferber Oldu

Sel ve heyelan afeti yaşanan mahalleler için Canik Belediyesi seferber oldu. Canik ilçesinde gece boyunca yağan şiddetli sağanak Kaleboğazı, Tuzaklı, Çağlayan, Yayla, Üçpınar, Gecehan mahallelerinde sel ve heyelanlara neden oldu.

canik-bld-haber-(1)-005.jpg

İlçede dereler taştı, bazı evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Bazı tarım alanlarının da selden etkilendiği görüldü. Kırsal mahallelerdeki yollar ulaşıma kapanırken, Canik Belediyesi ekipleri uzun uğraşlar neticesinde trafik akışını büyük bir oranda sağlamayı başardı. Hayatı olumsuz etkileyen sel ve heyelanın etkileri ve izleri yoğun çalışmalarla silinmeye çalışılıyor.

canik-bld-haber-(3)-005.jpg

Maddi hasarların meydana geldiği sel ve heyelan felaketinde ölü yada yaralı bulunmaması ise sevindirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, " Yaşanan bu üzücü hadisede can kaybımızın olmaması bizleri sevindirdi. Normalin çok çok üzerinde bir sağanak yağış söz konusu. Acil müdahale ekibimiz haber alır almaz mahallelerimize ulaşarak kapanan köy yollarını açtılar ve afetin izlerini silmeye hayatı normale döndürmeye çalışıyorlar. Heyelan nedeniyle kırsal yol alt yapısı ciddi manada tahribata neden oldu. Bu gibi afetlerin tekrar yaşanmaması için elimizden ne geliyorsa üzerimize ne düşüyorsa Büyükşehir Belediyemizle birlikte yapacağız. Sel ve heyelandan zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. “dedi.

canik-bld-haber-(3)-005.jpgcanik-bld-haber-(4)-004.jpgcanik-bld-haber-(5)-005.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.