CANİKTE KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI

CANİKTE KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Müftülüğünün her yıl birlikte düzenlediği Kadir Gecesi özel programı bu yıl da Adnan Menderes Demokrasi meydanında gerçekleştirilecek.

A+A-

 Yatsı namazı ve teravih namazının kılınmasıyla başlayacak olan program da Canik’in önde gelen hocaları ve Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışması Türkiye birincisi Hafız Mustafa ÖZYILMAZ ile yine Türkiye birincisi çocuk hafız Mustafa ÖZTÜRK Kuran-ı kerim tilavetleri gerçekleştirecek. İl murakıbı Muzaffer Şencan’ın sunumuyla gerçekleştirilecek olan programın sonunda Canik ilçe müftüsü Ali ÇEBİ Meydanı dolduracak olan vatandaşlar ile duada bulunacak. Bu özel gece Peygamber efendimizin Sakal-ı Şerifinin ziyarete açılmasıyla taçlanacak.

Canik Belediye Başkanı İbrahim SANDIKÇI, 31 Mayıs Cuma gecesi Adnan Menderes Demokrasi meydanında gerçekleştirilecek olan “Kadir Gecesi Dua Buluşması-Seccadenle Gel” özel programına vatandaşları davet ederek şunları söyledi;

“Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve vecdin doruğa ulaştığı   Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz.

Zaman ve mekânlar; kendilerinde meydana gelen önemli olaylarla değer kazanırlar. Kadir Gecesini bu derece değerli kılan en önemli sebep de Kur’an-ı Kerîm’in bu gece indirilmeye başlanmış olmasıdır. Kur’an-ı Kerîm’in nüzulü ve Peygamberimizin insanlığa son peygamber olarak gönderilmesi, dünya tarihinin en önemli hadisesidir.

Kur’an ölçülerinde ve Rasûlüllah’ı tanıyarak, onların öngördüğü fazilet ilkeleri doğrultusunda bir İslam hayatı için Kuran-ı Kerimi tanımak, okumak ve anlamak gerekiyor.

Kıymetli Dostlar;

Bin aydan daha değerli olan gecelerin sultanı Kadir Gecesi vesilesi ile Kuran-ı Kerimi tanımaya ve anlamaya çalışalım.

Bereket ve huzur içerisinde geçirmekte olduğumuz mübarek Ramazan ayının, manevi lezzetinin doruğa ulaştığı ve tövbe kapılarının ardına kadar açıldığı bu mübarek gecede, Cenabı Allah'tan tüm İslam âleminin, bu gecenin hürmetine huzura, barışa ve mutluluğa ulaşmasını dilerim.

Bu vesile ile 31 Mayıs Cuma gecesinde, Belediyemiz önündeki Adnan Menderes Demokrasi meydanında şehrimizin değeri olan hocalarımızın Kuranı Kerim tilavetleri gerçekleştireceği ve yine aynı yerde Teravih namazı kılacağımız, akabinde Sakalı Şerif ziyaretiyle taçlanacak Kadir Gecesi Özel Programımıza sizleri davet ediyor hürmet ve muhabbet sunuyorum.”

                                                                                                      

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.