Canik'te "İsraf Etme, İkram Et" Projesi Kapsamında Eğitim Seminerleri

Canik'te "İsraf Etme, İkram Et" Projesi Kapsamında Eğitim Seminerleri

Canik Belediyesi, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği, Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü birlikte “İsraf Etme İkram Et” projesi kapsamında eğitim seminerleri düzenliyor.

A+A-

“İsraf Etme İkram Et” projesi kapsamında düzenlenecek seminerlerin açılışı Canik Kültür Merkezi’nde yapıldı. Projeye öncülük yapacak öğrencilerin katıldığı açılış programına Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Muştu, Ak Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gençay, Muhtarlar, öğretmenler ve projeye öncülük edecek öğrenciler katıldı.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “İsraf edilen her bir kaynak, özellikle zaman, bizim için milli bir servettir. Bu noktada bir bilinç oluşturmak ve israfı engellemek zorundayız.” dedi.

İnsan israfına da değinen Başkan Sandıkçı,“Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de ‘Yiyiniz İçiniz Fakat İsraf Etmeyiniz’ diye buyuruyor. Bizler özellikle ekmeği, suyu, enerjiyi, yemeği, kâğıdı, zamanı ve bence en önemlisi insanı israf ediyoruz. İnsan israfı nedir? İnsan israfı zamanla doğru orantılıdır. Kişinin kendini israf etmesi ve sistemin kişiyi israf etmesidir.

Günümüzde sosyal medyada çok zaman harcıyorsunuz. Sosyal medyada zaman harcadığınızda aslında farkında olmadan kendinizi israf ediyorsunuz. Bu açıdan gününüzün birçok saatini sosyal medyada geçiriyorsunuz. Süreç çok hızlı ilerliyor. Ortaokul, lise, üniversite derken bir bakmışsınız mezun olmuş, hayatın içine girmişsiniz. Bu kadar hızlı geçen zamanda sizler kendinizi yetiştirmek zorundasınız.” dedi.

Başkan Sandıkçı programın sonunda şu ifadelerde bulundu; “Dünyaya yön veren bir millet olma yolunda enerjiyi, zamanı ve insanı israf etme lüksümüz yok. İnancımız gereği ekmeği, suyu, yemeği israf etme şansımız yok. Millet olarak en çok bu duruma duyarlı olmamız gerekiyor. Bu duyarlılığı ve bilinci artırmak adına belediye olarak sorumlulukların farkındayız ve yerine getiriyoruz. Projenin hayırlara vesile olmasını diliyor, katılımlarınız nedeniyle sizlere tekrar teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

canikbldhaber-7-min.jpgcanikbldhaber-6-min.jpgcanikbldhaber-5-min.jpgcanikbldhaber-4-min.jpgcanikbldhaber-3-min.jpgcanikbldhaber-2-min.jpgcanikbldhaber-1-min.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.