Canik'te 'Hedefe Doğru İnsan' konuşulacak

Canik'te 'Hedefe Doğru İnsan' konuşulacak

Nisan ayında "3. Bin Yılda İnsan" başlığı altında düzenlenen sempozyumlar serisinin ilkini geçtiğimiz hafta gerçekleştiren Canik Belediyesi, 13-15 Nisan tarihleri arasında ise bilim insanlarını "Hedefe Doğru İnsan" konulu 10. Uluslararası Canik Sempozyumu

A+A-

Nisan ayında "3. Bin Yılda İnsan" başlığı altında düzenlenen sempozyumlar serisinin ilkini geçtiğimiz hafta gerçekleştiren Canik Belediyesi, 13-15 Nisan tarihleri arasında ise bilim insanlarını "Hedefe Doğru İnsan" konulu 10. Uluslararası Canik Sempozyumu'nda buluşturacak.

 

Geçtiğimiz hafta dünyanın farklı yerlerinden bilim insanlarının katılımıyla "Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu" konulu 9. Uluslararası Canik Sempozyumu'nu başarıyla gerçekleştiren Canik Belediyesi, Nisan ayında "3. Bin Yılda İnsan" başlığı altında düzenlenen uluslararası sempozyumlarının ikincisinin hazırlıklarını tamamladı. Canik Kültür Merkezi'nde 13-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 10. Uluslararası Canik Sempozyumu'nda "Hedefe Doğru İnsan" konusu masaya yatırılacak.

 

'İNSAN' KONUSU KONUŞULACAK

Samsunluları 13 Nisan Cuma günü başlayacak "Hedefe Doğru İnsan" konulu sempozyuma davet eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bilgi çağında insanlarımızı bilgiyle buluşturmak amacıyla bugüne kadar düzenlediğimiz bir çok uluslararası sempozyumun ardından bu ay da iki önemli konuda bilim insanlarımızı şehrimizde buluşturuyoruz. Geçtiğimiz hafta bilim insanlarımız Ortadoğu konusunu enine boyuna ele aldı. İnşallah bu hafta sonunda da yine insan gibi önemli bir konuda gerçekleştireceğimiz sempozyumun insanlık adına oldukça faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

 

KONFERANSLAR DA DÜZENLENECEK

Canik'in sempozyumlar konusunda marka olduğunu ve dünya çapında bilindiğini belirten Başkan Genç, "Sempozyumlar konusunda tecrübeli bir belediye olarak, düzenlediğimiz sempozyumların sonunda ortaya çıkan bildirileri kitaplaştırarak insanlığın hizmetine sunduk. Türkiye ve Dünya'nın pek çok kütüphanesinde Canik ismini görebilirsiniz. İnşallah bu ay düzenlemiş olduğumuz sempozyumlardan çıkacak bildirileri kitaplaştırarak, insanlığın ve dünyanın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Öte yandan, Canik Belediyesi tarafından ayrıca 20-22 Nisan tarihleri arasında ise "Şehir ve İnsan" konulu konferans ve paneller düzenlenecek.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.