Canik yine sevindirdi

Canik yine sevindirdi

Canik Belediyesi, 46 engelli vatandaşı daha sevindirdi. Canik-Hollanda gönül köprüsü vasıtasıyla daha önce 500 civarında engelli vatandaşı akülü araçlarına kavuşturan Canik Belediyesi, 46 akülü aracı ve tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine teslim ett

A+A-

Canik Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla Hollanda'da yaşayan hayırsever vatandaşlar Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun'un koordinatörlüğünde üç yılda 500 engelli vatandaşı akülü engelli araçlarına kavuşturan Canik Belediyesi, 46 engelli vatandaşı daha sevindirdi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Hollandalı hayırsever vatandaşların organizesiyle temin edilen akülü araçları ve tekerlekli sandalyeleri, düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim etti.

 

SOSYAL BELEDİYECİLİK

TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Zabıta Müdürü Erol Balcı'nın da yer aldığı törende, 38 akülü engelli aracı ve 8 adet tekerlekli sandalye belirlenen engelli vatandaşlara verildi. Törende yaptığı konuşmada engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Genç, bu tür sosyal projelere her zaman destek verdiklerini ve katkı sağladıklarını söyledi.

 

ENGELLİLERE ÖZEL PROJELER

Canik'te 15 yıldır engelsiz bir şehir oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Genç, "Bu anlayışla engelli insanlarımızın önündeki engelleri kaldırmak ve onların hayatlarını daha da kolaylaştırmak için çalışmalar yaptık. Bu yönde yaptığımız tüm binalarımızı engelli vatandaşlarımızın istifade edeceği şekilde dizayn ettik. Başta hizmet binamız olmak üzere bütün kültür, eğitim, spor tesislerimizden engelli kardeşlerimiz yararlanabilmektedir. Bunun yanında Engelli Koordinasyon Birimi kurduk ve Engelsiz Kafe Park yaptık" dedi.

 

HOLLANDA-CANİK KÖPRÜSÜ

Hollanda ve Canik arasındaki gönül köprüsünün devam ettiğine işaret eden Başkan Genç, "Hollanda’da yaşayan gurbetçi kardeşlerimiz Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun'un çabası ve bizim katkımızla üç yılda 500 adet engelli aracı dağıtmıştık. Bu manada ben başta murat Öztürk ve Aydoğan Olgun kardeşlerimiz olmak üzere bu projeye katkı sağlayan tüm hayırsever gurbetçilerimize teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlarımızın mutluluğunu görmek, gönül kazanmak her şeye değer" diye konuştu.

 

ARAÇLARINA KAVUŞTULAR

Proje Koordinatörü Aydoğan Olgun da, Canik Belediyesi ve Hollandalı hayırseverlerin işbirliği ile bugüne kadar 500 dolayında engelli aracını teslim ettiklerini ifade ederek, Canik Belediyesi'nin yaktığı meşalenin ülke geneline yayılacağına inandığını belirtti. Konuşmaların ardından akülü engelli araçları ve tekerlekli sandalyeler, ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Mutluluklarını dile getiren engelli vatandaşlar ise, kendilerini akülü araçlara kavuşturan Başkan Genç ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

canik-yine-sevindirdi.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.