Canik Belediyesi iş ve meslek danışmanlığı eğitimlerine başladı

Canik Belediyesi iş ve meslek danışmanlığı eğitimlerine başladı

Canik Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, bünyesinde oluşturduğu İstihdam Ofisiyle İş Kur İl Müdürlüğünün birlikte tertip ettiği İş Kulübü projesi kapsamında Canik'te bulunan gençlere iş ve meslek danışmanlığı eğitimlerine başladı.

A+A-

Canik Belediyesi bünyesinde oluşturulan İş Kulübü ile gençlerin iş arama süreçlerinde karşılaşabilecekleri durumlara ilişkin profesyonel uzmanlarca eğitimler veriliyor.

İnteraktif ve oyunlaştırmaya yönelik eğitimlerle gençlerin değişen ve gelişen dünyaya göre yetkinliklerinin artırılması amaçlanıyor.

Günlük 3 saat olmak üzere toplamda 5 gün süren eğitimler neticesinde iş arayan gençler süreci nasıl yönetecekleri, görüşmeleri ne şekilde gerçekleştirecekleri noktasında bilgi ve birikim sahibi oluyorlar.

İş Kur İl Müdürlüğüyle ortaklaşa tertip edilen projeyle ilgili görüşlerini aldığımız Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Gençlerimizi geleceğe hazırlayabilmek adına birden çok alanda eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. İstihdama yönelik çalışmalarımızın alt yapısını hazırlıyoruz. Temel problemimizin işsizlikten ziyade mesleksizlik olduğu kanaatindeyim. Gençlerimizi meslek sahibi yapmalı en az bir alanda kendilerini yetiştirmelerini etkin ve yetkin olmalarını sağlamalı ve mesleki yönelimlerini doğru belirlemeleri hususunda yardımcı olmalıyız. İşte bu eğitimimizin temel amacı gençlerimizi mesleki anlamda doğru yönlendirmek ve iş arama süreçlerinde yardımcı olmaktır. “dedi.

Eğitimlere katılmak için Canik Belediyesi İş Kulübüne ve İş Kur İl Müdürlüğüne başvurmak yeterli oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.