Canik 255 engelliyi daha sevindiriyor

Canik 255 engelliyi daha sevindiriyor

Canik Belediyesi'nin öncülüğünde Hollandalı hayırsever gurbetçiler vasıtasıyla sağlanan 255 akülü engelli aracı hazır. Akülü araçlar, 16 Kasım Cuma günü sahipleriyle buluşacak.

A+A-

Canik-Hollanda gönül köprüsü vasıtasıyla daha önce 17 ve 76 olmak üzere toplam 93 akülü engelli aracını ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara dağıtan Canik Belediyesi, şimdi de 255 akülü engelli aracını engellilerle buluşturuyor. Hayırsever vatandaşlar Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun'un girişimleriyle sağlanan ve Canik Belediyesi'ne teslim edilen akülü engelli araçlar için 16 Kasım Cuma günü dağıtım töreni düzenlenecek.

255 AKÜLÜ ENGELLİ ARACI DAĞITILACAK

Canik Belediye Başkan Vekili Ahmet Haşim Baki ile Başkan Yardımcısı Alican Usta ve Zabıta Müdürü Erol Balcı, dağıtım töreni öncesi akülü engelli araçları ve hazırlıkları kontrol etti. Akülü engelli araçlarına binerek deneme sürüşü de yapan Baki ve Usta, Canik-Hollanda hayır köprüsü sonucunda üst üste iki yıl toplam 93 akülü engelli aracının ardından 255 aracı daha ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarla buluşturacak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Bundan iki yıl önce başlayan Hollanda ve Canik arasındaki köprünün bu yıl da devam ettiğine işaret eden Başkan Vekili Ahmet Haşim Baki, "Canik Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz. Bu konuda özellikle dezavantajlı vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapıyoruz. Daha önce 93 engelli kardeşimizi akülü araçlarla buluşturmuştuk. Bu yıl çıtayı biraz daha yükselterek 255 aracın dağıtımını yapacağız. Ben buradan bu anlamlı projeye katkı sağlayan Hollanda'da yaşayan hayırsever gurbetçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

ÜÇ YILDIR DEVAM EDİYOR

Projenin, engelli vatandaşların bağımsız hareket edebilmesi ve hayata tutunması için üç yıldır devam ettiğine vurgu yapan Başkan Yardımcısı Alican Usta da, "Hollanda’da yaşayan gurbetçi kardeşlerimiz Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun'un çabası ve bizim katkımızla daha önce 93 akülü engelli aracı dağıtmıştık. Bu sefer tam 255 engelli kardeşimiz inşallah hayatlarını daha kolay idame ettirecekler. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu manada ben bu projeye katkı sağlayan tüm hayırsever gurbetçilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu tür organizasyonlara desteğimiz sürecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.