Çanakkale’ye Giden Kuran Kursu Öğrencilerinden Kaymakam Arslan’a Teşekkür

Çanakkale’ye Giden Kuran Kursu Öğrencilerinden Kaymakam Arslan’a Teşekkür

Çanakkale giden 160 Kuran Kursu öğrencileri ve öğretmenleri, İlçe Müftüsü İsmail Çiçek Bafra Kaymakamına teşekkür ziyaretinde bulundu.

A+A-

25 Mart’ta Çanakkale’ye giden öğrenciler Bafra Kaymakamı Halis Arslan’a ziyaretlerinde orada yaşamış oldukları izlenimlerini anlattılar.

Çanakkale gezisinden çok etkilendiklerini dile getiren öğrenciler, Çanakkale’ye gitmelerini sağlayan Bafra Kaymakamı Halis Arslan’a teşekkür ettiklerini belirtirken,  “ilk defa bir çok arkadaşlar olarak Çanakkale’ye gittik. Çanakkale’yi hep kitaplardan okurduk şimdi ise bizzat giderek gördük. Oraya gidince duygulanmamak elde değil. O tarihi canlı olarak yaşadık. Çanakkale’de gördüklerimiz ve edindiğimiz duyguları tam manasıyla anlatmak çok zor. Çanakkale’yi anlamak için bizzat gitmek ve görmek gerekiyor. Orada binlerce şehitlerimizin olduğu mekanları geziyorsunuz. Çanakkale’de duygularınız çok farklı oluyor. Atalarımızın verdiği mücadelenin zorluklarını bizzat yerinde görüyorsunuz. Çanakkale’yi görüpte unutmak asla mümkün değil. Çanakkale’de ilk olarak Gelibolu Yarımadası’na, daha sonra Sargı Yeri, Conkbayırı, Arıburnu, 57. Alay Şehitliği ve Seyit Onbaşı Heykeli gibi tarihi yerleri ziyaret ettik. 3 günlük süren gezide ayrıca Bursa’yı da gezdik” dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “ ilçede bulunan kuran kursunda okuyan 160 öğrencimizi 3 otobüsle Çanakkale’ye uğurlamıştık. 3 günlük gezilerinin ardından Müftü İsmail Çiçek ile birlikte ziyaret etmelerinden dolayı memnun oldum. Çanakkale Savaşı’nın ruhunu anlayıp, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca verdikleri mücadeleyi yerinde görmeleri açısından bu gezinin çok anlamlı olduğuna inanıyorum. Çocuklarımız Çanakkale’de edindikleri bilgiyi hayatları boyunca unutmayarak, ülkemizin nasıl bir süreçten geçerek bu günlere geldiğini daima bilmelerini temenni ediyorum. Kuran kursunda okuyan öğrencilerimiz ayrıca hafta içerisinde belirli günlerde Kapalı yüzme havuzuna gidip yüzeceklerdir. Öğrencilerin havuzda yüzerken giymeleri için haşema dağıttık” dedi.

Ziyaret sonrasında Bafra Kaymakamı Halis Arslan’a Çanakkale Savaşını ifade eden bir hediye edildi.

canakkale-donusu-ogrecilerden-kaymakama-tesekkur2.jpgcanakkale-donusu-ogrecilerden-kaymakama-tesekkur3.jpgcanakkale-donusu-ogrecilerden-kaymakama-tesekkur4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.