“ÇANAKKALE RUHU“ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

“ÇANAKKALE RUHU“ KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Samsun’un Bafra İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü münasebetiyle “Çanakkale Ruhu ” adlı Konferans düzenledi.

A+A-

MHP tarafından organize edilen ve Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa araştırmacı tarihçi yazar Muzaffer Albayrak konuşmacı olarak katıldı.
Program, Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Cihan Kodal’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konferansın açış konuşmasını yapan MHP İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar “Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95. yılında tüm dünyaya Çanakkale geçilmez dedirten ve yüz binlerce şehit vererek bu cennet vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi anmak üzere buraya gelen siz misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
“ Çanakkale Ruhu ” konulu konferansta konuşan Araştırmacı Tarihçi Yazar Muzaffer Albayrak “ Akif’in Çanakkale şiirinin üzerine Çanakkale sayfalar dolusu yazılabilir. Hiç görmeden sadece anlatımlara dayanılarak yazılmış olan böyle bir şaheser yok. Çanakkale için herkes çok şey söyledi şiirlerde yazılmıştır, romanlarda yazılmıştır, filmler çevrilmiştir ama hiç birisi Akif’in iki mısrasının üstesine çıkamaz. Çanakkale ruhu her zaman bizim ihtiyaç duyduğumuz, bizim içerimizde olması gereken çok önemli duygu. Çanakkale ruhu tam bir adanmışlık ruhu içerisinde dünyadan , anadan, babadan, yardan vazgeçerek sadece ve sadece İslam’ın yok olmaması için hayatı hiçe sayarak ölümü peşinen göze alarak inanmışlık içerisinde verdiği mücadeledir ”diye konuştu.
21 yaşındaki Teğmen İbrahim Naci savaşa giderken kendisinin ve ailesinin adresini yazarak şehit düşmesi halinde ailesine ulaştırılmasını istediği ve 98 yıl sonra ortaya çıkan 29 günlük Çanakkale notlarından örnekler okuyan Albayrak, günlüğün gerçek bir kahramanlık öyküsü olduğunu söyledi.
Konferansa, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, İlçe Müftüsü Burhan Keleş, MHP İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.