“ÇANAKKALE KIYAMETİ” ADLI KONFERANS DÜZENLENDİ

“ÇANAKKALE KIYAMETİ” ADLI KONFERANS DÜZENLENDİ

Canik Belediyesi 18 Mart Çanakkale Haftası'nı anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında “Çanakkale Kıyameti” adlı konferans düzenledi.

A+A-

18 Mart Çanakkale Haftası'nı anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, katılımcılara Çanakkale ruhunu bir kez daha yaşattı. Savaşın dönüm noktalarından anekdotlar anlatan Bahadıroğlu, Çanakkale Savaşı'nın bilinmeyen yönlerini katılımcılarla paylaştı.
İstiklal Marşı ve Çanakkale'nin iyi algılanması gerektiğini söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Çanakkale Zaferi'ni sadece geçmişe ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürülen medeniyet yürüyüşünün de en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmek gerekir. Unutmayalım ki, bizler bugün, şehitlerimizin fedakarlıklarıyla kazanılmış bu vatan toprakları üzerinde yeni bir gelecek inşa ediyoruz. İnanıyorum ki, bizi millet yapan yüksek değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldıkça, aramızdaki ihtilafları bertaraf edip ittifak noktalarımızı güçlendirdikçe, Türkiye gelecekte hak ettiği gerçek yeri alacaktır" dedi.
Konuşmaların ardından Kaymakam Abdullah Kalkan, Bahadıroğlu'na teşekkür plaketi verdi. Konferans sonrası hayranlarının kitaplarını imzalayan Bahadıroğlu'na okuyucuları yoğun ilgi gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.