Bafra'da Camiler ve Din görevliler haftası

Bafra'da Camiler ve Din görevliler haftası

Bafra Din Görevlileri Derneği tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla kahvaltı verildi.

A+A-
Bafra Din Görevlileri Derneği tarafından ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ dolayısıyla, Bafra Asmalı Konak Restaurant-Cafe’de kahvaltı verildi. 
        Bafra Asmalı Konak'ta verilen kahvaltıya; Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özel, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Bafra Müftülüğü Şube Müdürü Bahattin Tama, Din-Bir-Sen Bafra İlçe Başkanı Kemalettin Ergin, Bafra Din Görevlileri Derneği Başkanı Mehmet Can ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 

 CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI 6 EKİM’E KADAR ÇEŞİTLİ KUTLANACAK

 
        Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1986 yılından beri Camiler ve Din Görevlileri haftası kutlandığını vurgulayan Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, Bafra ilçe Müftülüğü ve Samsun İl Müftülüğünün 01-06 Ekim 2012 tarihler arasında camiler haftasını kutlama amacıyla, bir takım etkinlikler yapacağını söyledi.
 

        BAFRA’DA KAHVALTILI BİR AÇILIŞLA, CAMİLER VE DİN GÖREVLİSİ HAFTASI BAŞLADI

 
           Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, kahvaltı öncesi yaptığı konuşmada, “Biz, bugün özellikle basımımızla bir araya geldik. Çünkü basınımız bizim her faaliyetimizi halka duyurulması bakımından sesimiz, dilimiz oluyorlar. Bu vesileyle, basınla beraber bir kahvaltılı toplantıyla bir araya gelerek, camiler ve din görevlileri haftasında yapabileceğimiz olan faaliyetleri basımımızla paylaşalım dedik. Camiler ve Din görevlileri haftasında öncelikle, camilerimizin bakımı, onarımı, temizliği, camilerin inşaatı bu konuda halkımız duyarlıdır. Çünkü Kur’an-ı Kerimdeki ayetler, Peygamber Efendimizin hadisi şerifleri, hep asırlar boyu milletimizi cami yapmaya teşvik etmiş, camilerin bakımını, onarımını üstlenmeye teşvik etmiş, bu sayede de zaten gördüğümüz gibi ülkemizin her tarafında ve müslümanların yaşadığı her bölgede, şaheserler meydana gelmiş. Diyanet İşleri Başkanlığımız 1986 yılından beri Camiler ve Din Görevlileri haftası kutlanıyor” dedi.
 

        KELEŞ, “CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINDA, ÇEŞİTLİ KONULARI DİLE GETİRMEK SURETİYLE, TOPLUMUN İHTİYAÇ DUYDUĞU BAZI KONULARI DİLLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”  

 
        Bafra ilçe Müftüsü Burhan Keleş, “ Geçen sene din gönüllüğü konusu işlendi. Bu senede camiler ve engelliler konusu işlenecek, bir nebze de olsa, engellilerimizin ibadet yapma engellerinin ortadan kaldırılması, engelli vatandaşlarımızın camilerde rahatça ibadetlerini yerine getirebilmeleri, yine engelli vatandaşlarımızın sorunlarına bir nebze olsun, dikkat çekmek kaydıyla, bu sene camiler ve engelliler olarak konu belirlendi. Camiler ve Din görevlileri haftasını Bafra’da bu kahvaltısıyla başlatıyoruz. Bizim ilçemizden bu yıl içinde, Samsun’da yapılan Kur’an-ı Kerim yarışmasında bir arkadaşımız birinci oldu. Yine Ezan okuma yarışmasında birinci olan arkadaşımız Bafralı hatta bölge birincisi, Samsun birincisi oldu. Türkiye finalinde sadece elendi. Bu arkadaşlarımız, Samsun valisinin Samsun’da katıldığı programda ödüllendirilecek.
 
 Yine Bafra’da Barış FM Radyomuzda yapılacak olan programda camiler ve din görevlileri haftasını yine halkımıza duyuracağız. Bafra’da, 3 Ekim tarihinde, Bafra 75 Yıl Huzurevini, Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneklerini ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretlerimizde şehitlerimizi rahmetle anacağız. Huzurevinde bulunan yaşlılarımızın ellerini öpüp onların hal ve hatırlarını inşallah soracağız. Bafra Kaymakamımızı ve Bafra Belediye Başkanımızı da ziyaret ederek, camiler ve din görevlileri haftasında ziyaretler gerçekleştireceğiz. Hz. Adem’den günümüze kadar yer yüzünde din hizmeti yapmış, ebediyete göçmüş olan bütün merhum din görevlilerimizi ve şehitlerimizi dualarla anma için Nuri İbrahim Camiinde, Mevlid-i Şerif ve Hatim merasimini inşallah icra edeceğiz.
 
 Bafra Müftülüğü konferans salonunda bayanlara yönelik yine konferans icra edilecek, 06 Ekim Cumartesi günü Bafra Belediye Kültür Merkezinde yine bir konferansımız olacak, bu konferans Bafra ve 19 Mayıs ilçesinde bulunan tüm din görevlilerinin katılımıyla gerçekleşecek. Bu konferansa, Erzurum İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mustafa Ağırman konuşmacı olarak katılacak. Kızılay ile işbirliği yaparak, Bafra Belediyesi yanında bir kan bağışı kampanyası yapacağız” diye konuştu.         
 
          Haber:Namık Azgın

  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.