
Çam Ağaçlarını Kurutan Düşmana Karşı Tuzak Operasyonu
Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, Samsun’da karaçam ormanlarında çam kabuk böceğine karşı feromon tuzaklarıyla biyoteknik mücadele başlattı.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, Samsun’daki karaçam ormanlarında çam ağaçlarına büyük zarar veren 12 dişli çam kabuk böceğine (Ips sexdentatus) karşı biyoteknik mücadele başlattı. Çalışmalar, Kavak Orman İşletme Müdürlüğü Boğaziçi Şefliği koordinesinde yürütülüyor.
Ormanlarda çam ağaçlarının kabuklarını yiyerek kurutan bu zararlı türle mücadele kapsamında çok sayıda noktaya feromon tuzakları yerleştirildi. Tuzaklar sayesinde zararlının popülasyonu kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Ekipler, tuzaklara yakalanan böcekleri sayarak analiz ediyor. Tuzaklardaki zararlı böcekler imha edilirken, doğaya faydası olan böcekler ise doğaya yeniden salınıyor. Faydalı böcekler, zararlının yumurta, larva ve erginlerini tüketerek biyolojik mücadeleye katkı sağlıyor.
Yetkililer, bu yöntem sayesinde çevre dostu ve etkili bir mücadele yürütüldüğünü vurguladı. Orman sağlığının korunması açısından biyoteknik ve biyolojik yöntemlerin önemine dikkat çekildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.