Çalışmayan Annelere Müjde

Çalışmayan Annelere Müjde

İŞKUR'dan çalışmayan anneler, iş başı eğitim desteği ve çocuk bakım parası toplamda 2 bin 420 lira alabilecekler (İşte Şartlar)

A+A-

Çalışmayan annelere İŞKUR desteği programı çerçevesinde anneler işbaşı eğitim programlarına kayıt yaptırarak aylık 2020 liraya kadar harçlık ve 400 lira çocuk bakım desteği alabiliyor.
 
Ev Hanımları (ANNELER) İŞKUR İşbaşı Eğitim Programlarına Nasıl Başvuracak?

İşgücünü artırma programı çerçevesinde İŞKUR meslek eğitim programları düzenliyor. Bu programlar, toplum yararına olan işler, girişimlik eğitimi ve iş başı eğitim programları olmak üzere ayrılıyor. İŞKUR tarafından düzenlenen bu programlarda herhangi bir ücret alınmıyor ve kursiyerin yapacağı giderler İŞKUR tarafından karşılanıyor. İŞKUR progrmalara katılan kursiyerlerin yol,yemek gibi ihtiyaçlarının giderilmesi için günlük 20 lira iel 85 lira arasında değişen harcırah veriyor.

 

Çocuk Bakım Desteği Nasıl Alınır?

İşbaşı eğitim programına sanayi sektöründen başlayan çalışmayan annelere ödenen harçlığın dışında 2-5 yaş arası çocuklarının bakımı için aylık 400 lira destek veriyor. Örnekle açıklanacak olursa 2019 yılında imalat üretim sektöründe işbaşı eğitim programına yazılan bir anne kursa süresi olan 6 ay boyunca aylık 2 bin 20 lira harcırah alacağı gibi yine aylık 400 lira çocuk bakım parası alabilecek.

Çalışmayan Anneler için İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Başvuru Şartları.

İşbaşı eğitim programına katılmak için 
-emekli olmamak,
-15 yaşını bitirmiş olmak,
- İşverenin birinci ve ikinci derece akrabası olmamak
- İşbaşı eğitim programına başlamadan önceki üç aylık dönemde programa başvurusu bulunan işverenin yanında çalışmamış olmak
- Program öncesindeki bir aylık dönemde sigortalı çalışmamış olmak,

Bu şartları karşılayan kişiler İŞKUR işbaşı eğitim programlarına katılmaya hak kazanabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.