ÇALIK YEDAŞ, ENERJİSİZ TRAFO BIRAKMADI

ÇALIK YEDAŞ, ENERJİSİZ TRAFO BIRAKMADI

Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından 3 bin kişilik 45 ekip ile aralıksız olarak çalışan Çalık YEDAŞ, enerjisiz trafo bırakmadı.

A+A-

Samsun’da yaşanan sel felaketinin ardından 3 bin kişilik 45 ekip ile aralıksız olarak çalışan Çalık YEDAŞ, enerjisiz trafo bırakmadı. 
Felaketin ardından bölgede 4 gün boyunca aralıksız olarak çalışan ekiplere teşekkür eden Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, yaşanan sel felaketi sonrasında tehlike oluşturmaması nedeniyle riskli bölgelerde tedbir amaçlı olarak enerji kesintisi yaşandığını belirterek bazı bölgelerde enerji hatları, trafolar ve direklerin zarar gördüğünü ve kullanılamaz hale geldiğini belirtti.
Yaşanan felakette zarar gören kurumlar arasında bulunan Çalık YEDAŞ’ın 17 trafosu yandı, 208 alçak gerilim ve orta gerilim elektrik direği yıkıldı. Oluşturulan ekipler, 96 saat boyunca aralıksız olarak çalıştı ve arızalar giderildi; trafoların tamamı çalışır duruma getirildi.
Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında kurulan İl Afet Komisyonu toplantılarına katılarak, ekiplerini dakika dakika yönlendirip, öncelikleri belirledi. Türkoğlu, "Sadece TOKİ konutlarında enerji odaları sel ve çamur altında kalmış olduğundan enerji verilemedi. SASKİ’nin dün itibariyle tüm blokların su sorununu çözmesi üzerine 2 saat sonra tüm bloklarda 510 adet elektrik sayacının değişmesi ile enerji verildi. Aynı anda Sinop ilimizde de sağanak yağmur nedeniyle yaşanan sel felaketinde Çalık YEDAŞ ekiplerimiz, köprülerin yıkılması ve ulaşımın kesilmesine rağmen kırsal bölgelerden arıza veren noktalara ulaşarak, eksiksiz olarak çalışmalarını tamamladı. Bu nedenle tüm bu çalışmalar sırasında özveriyle çalışan tüm Çalık YEDAŞ ekiplerine ve yüklenici personelimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.