ÇALIK YEDAŞ ARIZA EKİPLERİ 'SEL BÖLGESİNDE' YOĞUNLAŞTI

ÇALIK YEDAŞ ARIZA EKİPLERİ 'SEL BÖLGESİNDE' YOĞUNLAŞTI

Sel felaketinin ardından Çalık YEDAŞ,enerjisiz bölge bırakmamak için aralıksız çalışıyor.

A+A-

Samsun'da yaşanan sel felaketinin ardından, kriz masası kuran ve İl Afet Koordinasyon Merkezi’yle koordineli çalışan Çalık YEDAŞ, enerjisiz bölge bırakmamak için aralıksız çalışıyor. 
Canik ilçe merkezinde yaşanan sel felaketi sonrası 'can kaybının artmaması için enerjiyi kesen' Çalık YEDAŞ, daha sonra da, yağış nedeniyle enerji hatlarında meydana gelen arızaları gidermek için harekete geçti. Selden zarar gören bölgelere yoğunlaşan ekipler, kent ve kırsalda yaşanan arızalara Genel Müdürlükte kurulan kriz masasından müdahale ederken, İl Afet Koordinasyon Merkezi ile koordineli olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Çalık YEDAŞ, sel felaketi sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili olarak bir de açıklama yaptı. Açıklama şöyle: “Samsun ili Canik ilçe merkezinde yaşanan sel felaketinde maalesef 9 yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Çalık YEDAŞ olarak ölenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileyerek acılarını paylaşıyoruz. Canik ilçe merkezi Cezaevi civarı aşırı yağıştan en çok etkilenen bölgedir. Sel felaketinin olduğu gece yarısından itibaren şirketimiz kriz masası oluşturarak İl Afet Koordinasyon Merkezi’yle koordineli olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Yapılan tespitlerde 12 adet müşterek direkte hasar oluşmuş, trafo binalarında da su baskını meydana gelmiştir. Gerek direk hasarları nedeniyle gerekse tedbir amaçlı olarak bölgede enerji kesintileri yapılmıştır. Gazi, Yavuz selim, Yeşilova, Gaziosmanpaşa mahalleleri selden etkilenmiş ve 30 adet trafomuza enerji verilememiştir. Su yüksekliği, sel, moloz, oluşan çamurlar ve ulaşımdaki sıkışıklık nedeniyle hasarların giderilmesinde olumsuzluklar yaşanmıştır. Eksiklikler tespit edilip 6 ekip ve iş makineleriyle enerji verilmeye çalışılmıştır. Sinop’ta 2 Temmuz’da oluşan selden dolayı Durağan ve Dikmen ilçelerinin kırsal kesimi etkilenmiş, toplam 59 köye enerji verilememiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde 4 Temmuz akşamı itibariyle enerjisiz köy kalmayacaktır. Arızalara çok sayıda ekip ile müdahale edilmiş olup ekip ve malzeme destekli çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.